Gyorshír: Kizárták az MSZP-ből Bangóné Borbély Ildikót, mert hazudott a végzettségéről

A parlamenti mandátuma visszaadására is felszólították.

Az MSZP Országos Elnöksége 2022. január 23-i rendkívüli ülésén megállapította, hogy Bangóné Borbély Ildikó az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét, így politikai útjaik elválnak egymástól

– közölte a párt.

Mint írták: a szocialisták közössége következetesen elítéli azokat a cselekedeteket, amikor valaki a követelmények megkerülésével, azok nem teljesítése mellett próbál diplomához jutni vagy nemlétező végzettséggel él vissza.

Azt is írták:

„Bangóné Borbély Ildikó a mai naptól nem tagja az MSZP-nek, a Magyar Szocialista Párt választáson nem indítja, és felszólítja parlamenti mandátuma visszaadására.”

A szocialista párt ezzel lezártnak tekinti az ügyet – tették hozzá.

Az MSZP „elvárja, hogy a Völner-Schadl korrupciós botrányban lebukott fideszes politikusok is távozzanak a közéletből”, zárták a közleményt.

Bangóné Borbély Ildikó a parlament.hu-n megjelent önéletrajzában azt hazudta, hogy 2013-ban közgazdászként végzett a Budapesti Gazdasági Főiskolán (BGF).

A kormányközeli Mandiner közérdekű adatigénylést küldött a főiskola jogutódjának, a Budapesti Gazdasági Egyetemnek, arra voltak kíváncsiak, hogy a szocialista parlamenti képviselő járt-e a BGF-re, milyen vizsgákat tett le, és kapott-e diplomát.

„Tanulmányi rendszerünk archívumában az Ön által kérdezett személyre vonatkozóan semmilyen adat nem található”

– írta válaszában a felsőoktatási intézmény.

Az Országgyűlés Hivatalát is megkereste a lap, onnan azt a választ kapták, hogy a hivatalnak nincs kompetenciája, hogy ellenőrizze a képviselők önéletrajzának tartalmát.

(via telex.hu)

Valódi Hírek