Vadai Ágnes a Völner-botrányról: Az igazi kérdés az, amit a Nemzeti Védelmi Szolgálat még nem hozott nyilvánosságra

A DK politikusa szkeptikus az ügyben.

„Az elmúlt években nem láttam azt, hogy ilyen ügyekben nagyon törték volna magukat a hatóságok” — mondta Vadai Ágnes az ATV Start című műsorában a Völner-botránnyal kapcsolatban.

A DK politikusa azzal kapcsolatban fogalmazott így, hogy mint hétfőn kiderült, a Pécsi Tudományegyetemen hivatásetikai szabályok és a vizsgaszabályzat megsértésének gyanúja merült fel, ezért vizsgálat indult.

Erre azután került sor, hogy Völner Pál fideszes országgyűlési képviselőt és a végrehajtói kar elnökét érintő nyomozás irataiból hétfőn kiderült, hogy Schadl György kapcsolatai révén számos joghallgatónak több egyetemen is megolajozta a vizsgák teljesítését.

Többek közt azt is segítette, hogy Rogán Antal kabinetfőnöke, Nagy Ádám vizsga nélkül szerezzen érdemjegyet.

Vadai Ágnes azt mondta a műsorban:

„Nagyon meg vagyok lepődve, hogy itt még csak azt hallom az egyik oldalról, hogy hivatás-etikai vizsgálat, én azt gondolom, hogy ez konkrét csalás, a rendőrségnek kellene ebben nyomozni, és nem csak felfüggeszteni a vizsgáztatási jogot, hanem ennél

sokkal szigorúbb lépéseket kell tenni”.

Ugyan az üggyel kapcsolatban a pécsi tanársegéd „baráti szívességet” említett, Vadai szerint azonban az egyetemeken nincs ilyen. Úgy véli, az igazi kérdés, hogy mi az, amit eddig még a Nemzeti Védelmi Szolgálat nem hozott nyilvánosságra.

„Volt-e ott például titkos információszerzés?”

— tette fel a kérdést Vadai, hozzátéve, hogy a Völner-ügy egyre több szálon fut, a kérdés az, hogy az NVSZ vizsgálta-e a történet másik felét is.

Hozzátette: ő szkeptikus az ügyben, mivel az elmúlt években nem igazán látta, hogy a hasonló ügyekben történt volna valami.

 

Valódi Hírek