DK: Tetszhalott állapotban van az egészségügy — Április 3-án kézbe vehetjük a sorsunkat (+videó)

Óriásit nőttek a műtéti várólisták tavaly óta.

Óriásit nőttek tavaly óta a kórházi várólisták, a magyar egészségügy mára tetszhalott állapotba került — mondta Varga Zoltán a Demokratikus Koalíció online sajtótájékoztatóján kedden.

A tavalyi számokhoz képest szürkehályog-műtétre közel 6 ezerrel többen, csípőprotézisre kétszer annyian várakoznak jelenleg — hívta fel a figyelmet a politikus.

Ugyan ezek rutinműtétek, a pénz- és az emberhiány miatt mégsem tudják ezeket elvégezni — mutatott rá.

„Ide vezetett, hogy a kormány még a világjárvány alatt is több mint 4000 egészségügyi dolgozót üldözött el az országból”

— fogalmazott.

„A Demokratikus Koalíció szerint a járvány és a megszorítások miatt a magyar egészségügy mára tetszhalott állapotba került”

— mondta, hozzátéve, hogy hiába fizetjük a TB-t és az adókat, hogy ha bajunk van, akkor jobb esetben is hónapokat, rosszabb esetben éveket kell várnunk egy műtétre.

„Ez addig így is lesz, amíg a kormány az egészségünkön és az egészségügyön spórol”

— mutatott rá.

A Demokratikus Koalíció szerint a magyarok április 3-án vehetik kézbe a sorsukat, hogy a kormányváltás után újra a „tisztességes sokakról” szóljon az ország, és újra működőképes legyen az egészségügy.

Varga arra is emlékeztetett, hogy az elmúlt 12 évben rengetegszer figyelmeztették a kormányt, hogy ne vonjon ki több pénzt az egészségügyből.

Hogy a kormány egyszer sem hallgatott az ellenzékre, annak most látjuk az eredményét.

„A kiváltságos kevesek bűneit ma a tisztességes sokak fizetik meg”

— mondta.

A videót itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek