Most érkezett: Villámgyorsan nyomozást rendelt el az ügyészség Varga Judit feljelentése után

Ezzel bezzeg nem késlekednek.

Nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétsége miatt nyomoz az ügyészség ismeretlen tettes ellen, Varga Judit feljelentése nyomán — közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész szerdán.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, karácsony után aktivizálta magát Az Ördög Ügyvédje — vagyis a titokzatos személy, aki korábban a győri polgármestert is le- és megbuktatta.

Az Ördög Ügyvédje bejegyzésében azt állította, hogy Varga Judit nőkkel is létesített intim viszonyt, ezt pedig állítólag felvétel is bizonyítja.

Varga ezt követően a közösségi oldalán tagadta Az Ördög Ügyvédje által leírtakat, és közölte, hogy rágalmazás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, továbbá azokat a sajtóorgánumokat is perrel fenyegette meg, amelyek beszámoltak az ügyvéd posztjairól.

Az ügyészség szerdai közleményében az áll:

„A sértett feljelentésének lényege szerint, 2021. december 27-én ismeretlen elkövető »Az ördög ügyvédje« elnevezésű közösségi oldalon valótlan állításokat tett a sze×uális orientációjára vonatkozóan, valamint arról, hogy egy korrupciós ügyben közvetlenül érintett. A sértett indítványozta, hogy

a magánvádas eljárásban az ügyészség a vád képviseletét vegye át”.

Közölték továbbá, hogy a Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a vádképviseletet átvette és a nyomozást nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségének gyanúja miatt elrendelte, amelynek teljesítésével a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg.

„Az internetes közösségi hálózaton létrehozott „Az ördög ügyvédje” elnevezésű profil felhasználásával kapcsolatos más bűncselekmény miatt a Fővárosi Főügyészség a közelmúltban vádat emelt. Az ugyanazon internetes profillal elkövetett újabb bűncselekmény esetében az ügyészség által történő vádképviselet eljárási, bizonyítási szempontból célszerű és indokolt”

– tette hozzá Ibolya Tibor.

 

Valódi Hírek