Világrekord: A fideszes képviselő átadta a kerékpárutat, amely meg sem épült

Szívből gratulálunk!

November 20-án átadta Gelencsér Attila, a térség fideszes országgyűlési képviselője a kaposhomoki kerékpárutat. A politikus bejegyzésének tanúsága szerint 4 és fél kilométernyi bicikliutat és egy autóbuszfordulót adtak át. A bökkenő mindössze annyi, hogy

egyetlen méternyi új aszfaltozott szakasz sem épült.

Micsoda?! Bicikliút? Az itt, kérem, nincsen” — válaszolta a Népszava kerékpárutat firtató kérdésére a település kisboltja előtt egy helyi lakos. A hírlap körbejárta a kicsiny, mindössze 500 fős, pár utcás települést, ahol minden megszólított polgár megerősítette, nem épült kerékpárút. Egyesek elmondása szerint erre nincs is szükség, ugyanis

autós forgalom is alig van a zsákfaluban.

Egy helyi lakos ennek ellenére felhívta a figyelmet, valami mégis épült a településen, aki az út mellé frissen kirakott táblára mutatott. Kiderült, kerékpárút valóban nem épült a településen, azonban „biciklizésre alkalmassá” tettek néhány útszakaszt új aszfaltréteg felhúzásával.

Barta István, a település polgármestere szerint utoljára a 60-as években aszfaltozták a település útjait, így rájuk fért a megújítás.

Látja, a kis táblákat kitettük, most már ez is elég, régen sárgával fel kellett volna festeni az utakra,

de megváltozott a rendelkezés. Biztos, valami félreértés lehet, hogy kerékpárútról beszélnek egyesek” — jelentette ki.

Az érintett fideszes képviselő, Gelencsér Attila nem válaszolt a megkeresésre. Mindenesetre esetében nem egyediek a sajátosan megszervezett átadások: a 2019-es önkormányzati választások előtt úgy adta át a 67-es gyorsforgalmi utat, hogy az csak hónapokkal később készült el.

(Népszava nyomán)

Valódi Hírek