Bejelentették: Közös aláírásgyűjtésbe kezd az ellenzék a kínai spicliképző ellen (+videó)

Eljött a cselekvés ideje.

Közös sajtótájékoztatón jelentette be az ellenzék, hogy

aláírásgyűjtésbe kezd az ellenzék a Fudan Egyetem megépítése ellen és az álláskeresési támogatás idejének meghosszabbításáért.

Ezt a hat ellenzéki párt, valamint az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter közösen jelentette be.

Márki-Zay elmondta, reményeik szerint ez a Fidesz-kormányzás utolsó teljes évének záró parlamenti ülésnapja, mert jövőre kormányváltásra készülnek. A miniszterelnök-jelölt elmondta, az Országgyűlés munkájának a megváltoztatása a legfontosabb feladata az egyesült ellenzéknek.

Fő céljuk, hogy „ne legyen következmények nélküli ország Magyarország„.

A miniszterelnök-jelölt kijelentette, április után valódi rezsicsökkentésre készülnek, ami után „a kiváltságos kevesek” helyett mindenki jól fog járni az országban. „Felemelkedést biztosítunk mindenkinek!” — mondta. A gyűlölködésnek is véget akarnak vetni.

A kormányfőjelölt kifejezte, a Kínai Kommunista Párt érdekei helyett a magyar emberek érdekeit kell szolgálni. Elmondta, a teljes ellenzék kiáll azon népszavazási kezdeményezés mellett, amely a Fudan Egyetem megépítésével szemben indul, emellett pedig

a megfizethető lakhatást szolgáló Diákváros megépítését célozza.

A második kérdés a koronavírus-járvány által megtépázott álláskeresők támogatását szolgálja. Ezzel 9 hónapra emelnék az álláskeresési támogatást az összefogásban résztvevők a jelenlegi három hónap helyett.

A videót itt lehet megnézni:

(Márki-Zay Péter/Facebook)

Valódi Hírek