Hétfőn összeül a Parlament mentelmi bizottsága a kenőpénzekkel lebukott fideszbűnöző miatt

Szorul a hurok Pegasus Judit jobbkeze körül.

December 13-án, hétfőn ülhet össze a Parlament mentelmi bizottsága Völner Pál ügyében, miután a Párbeszéd országgyűlési képviselője, aki a mentelmi bizottság tagja, kérvényezte a fideszes elnöktől a bizottság összehívását.

Kocsis-Cake Olivio nyomatékosította: erre azért van szükség, mert amíg nem függesztik fel Völner Pál mentelmi jogát, nem indulhat el a büntetőeljárás.

A Párbeszéd frakcióvezető-helyettese szerint a büntetőeljárás során mindent föl kell tárni, Völner Páltól kezdve Varga Juditon át a miniszterelnökig.

„Hiszen ő is érintett, ő is tudhatott már erről az ügyről régóta, mivel a nemzeti védelmi szolgálat volt az, amely ezt a megfigyelést folytatta, és az ügyet bonyolította. Az a kérdés, ha a miniszterelnök tudott erről az ügyről, akkor mért nem lépett korábban? Miért nem váltotta le az államtitkárát?”

– fogalmazott a képviselő.

A Fidesz kedden azt ígérte, a kormánypártok megszavazzák Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését.

Most az ATV Híradó megkeresésére megerősítették: a mentelmi bizottság valószínűleg hétfőn összeül, és hozzátették, hogy a mentelmi jog felfüggesztése lehetővé teszi, hogy Völner Pál tisztázza magát.

Arra azonban nem válaszoltak, hogy a parlament idei utolsó ülésén, vagy csak jövőre függesztik fel Völner mentelmi jogát.

Mesterházy Attila szerint Varga Juditnak is vállalnia kell a felelősséget, az igazságügyi bizottságot is össze kell hívni, és be kell számoltatni a minisztert.

„A legelső dolog az lenne, hogy az ellenzék kezdeményezze az igazságügyi bizottságban az igazságügyi miniszternek a meghallgatását. Ehhez semmilyen új formát nem kell létrehozni”

– javasolta Mesterházy.

Márki- Zay Péter szerint a Fidesz a kétharmadát már csak bűnözőkkel tudja biztosítani. Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje példaként Boldog Istvánt, Simonka Györgyöt említette, szerinte ebbe a sorba illeszkedik Völner Pál is.

„Még mindig szavaznak a parlamentben. Azt is tudjuk, hogy lemondani nem fognak, ezért nekünk kell őket leváltan”

– nyilatkozta az ATV Híradónak Márki-Zay. Hozzátette, Orbán Viktor egy olyan bűnszervezetet vezet, ahol a Völnerhez hasonló emberek vastag borítékokat vesznek át különböző szívességekért.

(atv.hu)

Valódi Hírek