Nagy lépés Városháza-ügyben: Karácsony Gergely részleteket ígért

Nem hagyja annyiban a főpolgármester.

Megküldte a vizsgálóbizottságnak a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ szerdán valamennyi 2019 óta történt ingatlanértékesítés teljes dokumentációját, ugyanakkor az iratokat nyilvánosságra is hozták – közölte Karácsony Gergely a Facebookon. A főpolgármester egy linket is mellékelt, itt lehet lekattintani, ugyanakkor hozzátette:

„(…) közcélú, zártkörú pályázatok, mint például a Magyar Madártani Egyesület részére történt értékesítés kivételével) az értékesítésekre nyílt, korlátozó feltételt vagy más »személyre szabást« nem tartalmazó pályázati kiírás alapján került sor.

Az orosz titkosszolgálati módszerekkel készített és kiszivárogtatott hangfelvételeken fideszes kötődésű emberek által tett más tényállításoknak is ennyi valóságalapja van.

A HVG mai tényfeltárása után, amely szerint a Fidesz megbízásából ellenzéki politikusokat figyelnek meg biztonsági cégek, ideje bemutatni ennek a kamuügynek a kreálóit, azokat a fideszes és Fidesz-közeli figurákat, akik közül a városvezetés egyet sem ismer, velük soha nem tárgyalt, ám ők mégis asszisztáltak egy hazug lejárató kampányhoz. Hamarosan jönnek a részletek…”

A Városháza állítólagos eladása ügy legfrissebb fejleménye volt, hogy kedden újabb hangfelvétel jelent meg, amiben Anonymus egy ingatlanlistát mutatott azt állítva, hogy ezzel házaltak a főváros „ingatlanügynökei”.

Karácsony egyébként büntetőfeljelentést tesz az ügyében az elmúlt időszakban megjelent hanganyagok, valamint a szerinte téves állításokat tartalmazó cikkek kapcsán.

Valódi Hírek