Már sehol nem lehet kérdezni a fideszeseket: Kordon és rendőrök állják el az újságírók útját a Karmelita előtt

Demokratikus jogállam magyar módra.

Kordonnal zárták le a Karmelita kolostor előtti utcát, így már ott sem kérdezhetik a kormánypárti politikusokat az újságírók — írta a 444 kedden.

Ugyan Kövér László korlátozó döntései miatt a Parlament épületében már jó ideje nem lehet kérdezni a politikusokat, ez a Karmelita előtti placcon lehetséges volt — egészen eddig, ugyanis a Színház utcában kordonnal zárták le az épületegyüttes két végét.

Az oda érkező politikusokat rendőrök engedik be, másoknak, így az újságíróknak is

tilos az átjárás.

A lapnak a rendőrök a helyszínen azt mondták, hogy a korlátozást az építkezés miatt rendelték el, és ők úgy tudják, ez évekig így lesz.

A Karmelitával szemben valóban zajlik a régi Honvéd Főparancsnokság újjáépítése, ez a legutóbbi tájékoztatás szerint 2023-ig eltarthat.

A lap szerint a kordonozás akkor lenne érthető, ha a lezárt részre csak a dolgozók mehetnének be, ők azonban nem ebből az irányból érkeznek, hanem az épület nyugati/déli oldalai felől közlekednek.

A Miniszterelnökséget csak a Színház utca felől lehet megközelíteni, ez lett most lezárva, tehát ha valóban az építkezéssel kapcsolatos veszélyek miatt kordonoztak volna, akkor a miniszterelnököt sem kellene ezeknek a veszélyeknek kitenni — jegyzi meg a lap.

 

Valódi Hírek