Juszt László parádésan helyrerakta az összevissza beszélő Németh Szilárdot: Itt az igazság a „rezsicsökkentésről”

Ha eddig nem lett volna világos.

Németh Szilárd a minap azt találta mondani a Kossuth rádióban, hogy a hihetetlen magas rezsiszámláktól a rezsicsökkentés védte meg a magyar embereket.

Juszt László a Facebookon tette helyre a rezsibiztost, pontról pontra levezetve, hogy miért az elmúlt évek egyik legnagyobb szemfényvesztése az úgynevezett „rezsicsökkentés”.

Bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

Németh R. Szilárdnak megint eldurrant az a csöppnyi agya: A „hihetetlen magas rezsiszámláktól” kizárólag a rezsicsökkentés védte meg a magyar családokat – mondta a Fidesz alelnöke a Kossuth Rádióban. És ennek bizony pontosan az ellenkezője igaz.

Már 2018. március 23.-án nyilatkozta Holoda Attila, a 2010-es Orbán-kormány energiaügyi helyettes-államtitkára: “A rezsicsökkentés az elmúlt nyolc év egyik legnagyobb szemfényvesztése,

a magyar emberek átvágása.”

És igazat mondott.

Ezt bizonyítja az is, hogy egy brüsszeli háztartásban, a szabad piac normál működése miatt, hiszen ott nem Németh R. Szilárd matekja az uralkodó, már 2018-ban 25-30 százalékkal kevesebbet fizettek az energiáért, mint Magyarországon a rögzített hatósági ár miatt.

A Fidesz 2013 és 2017 között – és ez nem szlogen, hanem matematika – a magyar háztartásokat átlagosan 70 ezer forinttal károsította meg az indokolatlanul magasan tartott gázárral. A trükk egyszerű volt. Ők a 2011-es, valóban kiugróan magas beszerzési gázárat vették alapul, és minden gázszámlákon lévő narancssárga értesítőben úgy számoltak, mintha azóta folyamatosan az akkori árakon kellene fizetni a gázdíjat.

(Csak zárójelben: a hazai gázvezetékrendszer – és a beszerzés – csaknem fele részben már a miniszterelnök barátjának, Garancsi Istvánnak az érdekeltségében (MET) áll. Tehát úgy játszanak az árakkal, ahogyan akarnak.)

Nyilatkozata végén – teljesen összefüggéstelenül – közli, hogy disznóság a városháza eladási ügye, “de nem újdonság, hiszen 2010 előtt „Demszkyék és Gyurcsányék ugyanezt csinálták: emlékszünk még a Posta-székház-botrányra, a MÁV-székház-botrányra.

Rezsi Szilárd viszont nem emlékszik. Mert a Posta székház eladását a bíróság minden fórumon törvényesnek ítélte és a gyanúsítottakat minden vádpont alól felmentette.

Ja! Hogy ne felejtsem. Közben 2016-ban, Matolcsy egyik alapítványa, a Pallas Athéné Alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. vásárolta meg a POSTA PALOTÁT.

Valódi Hírek