Büntetőfeljelentést tesz Bajnai Gordon a kormánymédia ocsmány és hazug lejáratókampánya miatt

Dávid vs. Góliát médiaháború.

Az elmúlt egy hétben felém zúduló szennyáradat még engem is meghökkentett, pedig már átéltem néhány rágalomhadjáratot. Ezért ültem le még egyszer bejegyzést írni az »ügy«️-ről

– kezdi Bajnai Gordon Facebook-bejegyzését.

A volt miniszterelnök szerint a kormánypárti sajtóból és kormánypárti politikusoktól eredő, becsületébe gázoló számtalan kijelentés alapja egy

illegálisan készített és célzatosan, radikálisan megvágott, átszerkesztett, több darabból álló hangfelvétel sorozat.

Emiatt Bajnai büntetőfeljelentést tesz, mert úgy látja, néhány percnyi hangfelvétellé vágták össze az egyórás beszélgetést azzal a célzattal, hogy

„a fehéret feketének állítsák be, mondataim célját és értelmét kiforgassák, jelentésüket az ellenkező irányba módosítsák

Ez viszont ma Magyarországon bűncselekménynek számít, 1-5 évig terjedő börtönnel sújtható”.

— hozzátéve, hogy pénteken tesz feljelentést ismeretlen tettes valamint a mögötte álló felbujtók ellen.

A teljes, manipuláció nélküli felvételből persze éppen az derülne ki, ami a rágalomterjesztőknek nem érdeke:

1. A lehallgatott beszélgetésben többször világossá tettem, nincs személyes érdekem, befolyásom vagy szándékom a szóban forgó üggyel kapcsolatban.

2. Az ingatlan fejlesztését nem látom reálisnak a jelen politikai háborús helyzetben, ne iparkodjanak.

3. Egy egyébként indokolt, értelmes és tisztességes fejlesztési koncepciót is csak széles politikai egyetértés mellett lehetne elfogadtatni, ez nem valószínű, hogy valaha létrejön, de ha van türelmük, akkor ilyen koncepción dolgozzanak tovább.

3. Arra a provokatív kérdésre, hogy érdemes- e a náluk bejelentkező “közvetítőkkel“ üzletelni, azt válaszoltam, hogy ilyen “cápák”, minden párt környékén mindig felbukkannak, de csak kárt és bajt okoznak, ezért kerüljék el őket.

4. Világossá tettem azt is, hogy a főpolgármestert és általam ismert közvetlen munkatársait megvesztegethetetlennek tartom.

Bajnai Gordon már a múlt héten is reagált arra, hogy belekeveredett a Városháza-ügybe. A volt miniszterelnök úgy látja, hogy titkosszolgálati módszerekkel figyelték meg, mikor találkozott Gansperger Gyula vállalkozóval, aki az ügy másik érintettje.

Az állítólagos hangfelvételen 2021. október 6-án Gansperger Gyula üzletember beszélt ingatlanosok és városházi vezetők szerepéről. A beszélgetés egy pontján előkerült Bajnai Gordon volt kormányfő is, és állítólagosan két embert javasolt Karácsony Gergelynek, részben Kiss Ambrust, részben Tordai Csabát.

Eközben a Fővárosi Közgyűlés kedden megszavazta, hogy vizsgálóbizottság álljon fel az úgynevezett Városháza-ügyben. A héttagú vizsgálóbizottság elnöke Kovács Péter fideszes polgármester, és még két fideszes tagja van: Láng Zsolt és Bagdy Gábor. A városvezető koalíciót Soproni Tamás (Momentum) képviseli alelnökként, Horváth Csaba (MSZP), Szaniszló Sándor (DK) és V. Naszályi Márta (Párbeszéd) pedig tagként.

A főpolgármester nyilatkozata alapján a bizottság Bajnai Gordont is meghallgathatja.

Valódi Hírek