Eddig tagadták, most beismerték: Titokzatos szálloda épül a letarolt Balaton-parti fák helyére

Micsoda váratlan fordulat!

Kedden beismerte a badacsonyörsi beruházó, hogy szállodát építenek az elkerített, majd teljesen lecsupaszított Balaton-parti területre a Badacsonytomajhoz tartozó Badacsonyörsön. Mindeddig cáfolták és pletykának minősítették az erre utaló híreket, és azt állították, a lebontott kemping helyére egy újat fognak építeni.

Nekem az a célom, hogy itt mindenki örömére mindenki pénzt keressen, az önkormányzat is, meg mi is.

És egyébként meg szép is legyen” — jelentette ki a beruházó B-FUND Ingatlan és Befektetési Alapkezelő Zrt. igazgatóságának vezetője, Hülvely István a hétfői badacsonytomaji képviselő-testületi ülésen.

A beruházó egy négycsillagos szállodát, egy apartmanhotelt és egy mobilházas kemping építését tervezi a területen. A beruházó annak ellenére nem érti a felháborodást, hogy korábban pletykának minősítették a hotelépítés tényét.

Komoly fejlesztéseket szeretnénk csinálni itt a következő egy évben innen kezdődően. Értelemszerűen.

Egy területnek a turisztikai fejlesztése, de bármilyen fejlesztése az úgy működik, hogy föld van, és nem fű

— jelentette ki Hülvely.

A képviselő-testületi ülést megelőző napon lakossági fórumot tartottak, amelyen Badacsonytomaj polgármestere, Krisztin N. László parázs hangulatú monológot tartott, és azt mondta, nem érti, ki gerjeszti a hangulatot az építkezés miatt. A lakosság a fórumról csalódottan távozott, erről a 24.hu számolt be.

A hétfői képviselő-testületi ülésen Hülvely István arról beszélt, jelenleg csak a talaj feltöltése zajlik, és egy balatonfüredi beruházás során kitermelt földet kaptak szinte ingyen, amit gyorsan fel kellett használni. Azt mondta, a helyi településrendezési és építési szabályzat módosításáig ők semmit nem fognak építeni, a terület feltöltését azonban tovább folytatják.

Azt mondta, mindent a jogszabályok betartásával végeznek. Szerinte a kivágott fákat már másfél éven korábban kivágásra ítélték, ugyanis állítása alapján a belvíz elrohasztotta a gyökereiket, és más probléma is adódott velük. Azt mondta, amikor kiderült, hogy a munkagépek nem tudnak mozogni a fák miatt, kérte, hogy minden szabályosan történjen.

Elvileg ez körül lett járva, teljesen szabályos módon. Nem tudom, hogy miért lett ebből ekkora probléma” — méltatlankodott. Kifejtette, mi várható a korábban NATURA 2000-es természetvédelmi besorolással rendelkező területtel.

Több hivatal is azt állítja, hogy az a nádas kivágható. Röviden annyit tudok mondani

— mondta, finoman utalva rá, hogy majd a földdel lesz egyenlő a terület.

A településrendezési terv módosítását decemberben fogadhatja el a badacsonytomaji képviselő-testület. Ha igent mond a testület, minden akadály elhárul az óriásépítkezés elől.

A teljes képviselő-testületi ülést itt lehet megnézni:

(444.hu/24.hu)

(Címlapotó: Dombóvári Judit)

Valódi Hírek