Lépett az osztrák kormány: Teljesen lezárják az országot másfél hétre, februártól kötelező a koronavírus elleni oltás

Nem várnak tovább.

Az osztrák kancellár bejelentette,

10+10 napos teljes körű lezárás lesz Ausztriában

a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozásáért. A nemrég beiktatott Alexander Schallenberger elnézést kért a beoltottaktól, és azt mondta, az oltatlanok miatt kell újra lezárni az országot.

Már pénteken kora reggel kiszivárogtak a sajtóban azon hírek, amelyek alapján a kormány teljes lezárást tervezett. A mai bejelentés véget vetett a találgatásoknak, és immáron biztossá vált, hétfőtől csak munkaügyben, valamint egészségügyi célból lehet majd kilépni a lakásból.

Jövő hét elejétől

nem csupán az üzletek zárnak be, de szigorú be- és kiutazási korlátozásokat is érvénybe léptetnek.

Az oktatási intézmények csak azon gyermekek számára lesznek nyitva, akiknek szülei nem tudják megoldani az elhelyezésüket a karantén idején.

A döntésben az is közrejátszott, hogy nem sikerül növelni az oltási hajlandóságot, ezért a járvány akadálytalanul terjed az oltatlanok körében. „{A}z oltásellenes propaganda és az álhírek túl sok embert buzdítottak az oltás mellőzésére. Ezért az a döntés született, hogy

2022. február 1-től általános védőoltási kötelezettség lesz”

— jelentette be a kancellár.

Schallenberg elmondta, a helyzet súlyossága miatt az oltottakra is vonatkoznak a szabályok, és a lezárás további tíz nappal meghosszabbítható, amennyiben nem javul érdemben a helyzet a következő másfél hétben. A tervek szerint a beoltottak számára december 13-ától nem lesznek érvényben a korlátozások.

Az oltatlanok számára december 13-a után is érvényben lesznek a korlátozó intézkedések,

egészen addig, amíg az érintettek meg nem kapják a védőoltásokat. Február 1-jétől kötelező lesz oltatni, utána már nem lesz lehetőség az oltás elutasítására.

(Telex nyomán)

Valódi Hírek