Tiborcz István nem aprózza el: A legrangosabb gasztronómiai kitüntetésre fáj a foga

Ezt a bátorságot még Sárközi Ákos Michelin-csillagos séf is megirigyelné.

November 17-én nyílt meg Orbán Viktor vejének újabb étterme, a Clarisse, amelyet a turai Ybl-kastély építtetőjének, Schossberger Zsigmondnak az unokájáról neveztek el.

Tiborcz Istvánék azonban már merész álmokat szőnek: a gasztronómia legrangosabb díjára, Michelin-csillagra pályáznak. A konyhát alapból a két Michelin-csillaggal kitüntetett Mészáros Ádám vezeti a konyhát.

A séf menüsorában „a patak, az avar, a gyep, a cserje, a lombkorona, valamint az ég szintjét jelenítik meg a fogások”. Ez a tányérokon egyebek között a pisztrángot, a gombát, a fürjet, a szarvasgerincet és a körtét jelenti.

Tiborcz cégcsoportja, a BDPST a HVG kérdésére azzal magyarázták magabiztosságukat, hogy „a Michelin-csillagokkal fémjelzett legmagasabb szintű csúcsgasztronómia világszerte olyan célközönséget szólít meg, amely akár

hosszabb külföldi utazást is hajlandó megszervezni csak azért, hogy részesülhessen az adott élményben”.

Egyébként azt is tervezik, hogy az étteremben felhasznált alapanyagokat majd a kastély kertjében termelik meg.