Orbánék sokáig hallgattak róla, de most Lázár kimondta, mit terveznek a multikkal

A volt kancelláriaminiszter importellenesnek vallja magát.

Magyarországnak fontos a függetlenségre való törekvés, amit három területen, az energetikában, a pénzügyi szektorban és a tágan értelmezett élelmiszeriparban lehet elérni – erről Lázár János, a mezőhegyesi tangazdaságért felelős kormánybiztos beszélt a Portfoliónak adott interjúban.

Orbán Viktor volt kancelláriaminisztere azt is mondta a lapnak: „Amellett érvelek, hogy akár állami beavatkozással, magyar feldolgozás legyen a hazai minőségi alapanyag-termelésből, a magyar állam – akár a kiskereskedelem jogszabályi környezetét alakítva – tegyen egy egységes lánc létrejöttéért.”

Magyar termelő, magyar felvásárló, magyar feldolgozó, magyar nagy- és kiskereskedő – ez a célkitűzés, jelentette ki, hozzátéve: Abcúg a kiskereskedelmi láncokkal, diszkontokkal és vivát a hazai élelmiszerláncoknak.

Arra a felvetésre, hogy az import és a külföldi láncok visszaszorításával a termékkínálat is szűkösebbé válik, azt felelte: félre kell tenni a kishitűséget, hiszen több közép-európai ország példája is ennek ellenkezőjét mutatja. Mint mondta,

a patrióta fordulat nem eredményezte azt, hogy az árak nőttek volna, vagy hogy eltűnne a választék.

Lázár kitért arra is, hogy a közelmúltban magyar cég szerzett tulajdont az Auchan hazai leányvállalatában. Erről szólva azt mondta, a magyar szereplőknek fel kellene ismerniük, hogy ami a multiláncoknak jó, az a magyar vállalatoknak is az.

A teljes interjút ITT tudod elolvasni.

Valódi Hírek