Mennyi? Reviczky Gábor elpanaszolta, hány forint a nyugdíja

Mint fogalmazott: gyakorlatilag megmentette őt a Nemzet Művésze-díj után járó életjáradék.

A 72 éves színművészt két hete választották meg a Nemzet Művészének: a rangos kitüntetéssel természetesen pénzbeli honorárium is jár.

A Nemzet Művésze cím viselője élete végéig életjáradékot kap, amelynek összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a 23-szorosa, ami jelenleg 655.500 forintra jön ki.

Reviczky Gábor az AC Newsnak adott interjújában elmondta: a díjjal járó anyagi elismerés jól jött számára, anélkül nagy bajban lenne, mivel mindössze 110.800 forint a nyugdíja.

„Mindenkit megviselt ez a másfél év, anyagilag és művészileg is. Gyakorlatilag megmentett a Nemzet Művésze elismerés. Ha beteg lennék, és nem tudnék dolgozni, akkor a 110.800 forintos nyugdíjammal mit kezdenék?

Nagyon átvertek minket a kilencvenes években a színházak.Tudni illik nem akarták fizetni utánunk a járulékokat, a TB-t, ezért elküldtek betéti társaságokba bennünket. Ezért ilyen alacsony a legtöbb művésznek a nyugdíja, mert akkor mindössze 2600 forintot kellett fizetnünk a társadalombiztosításra. Ezért is fontosak ezek a díjak, és hogy minél több, rangos kollégát ismerjenek el”

– mondta a lapnak a színész.

(AC News)

Valódi Hírek