Orbán Viktor: „A legjobb korban vagyok! Amíg bírom, csinálom”

Azt mondta, azért indul, mert megengedte neki a felesége.

A Fidesz újraválasztott elnöke is megtartotta beszédét a párt XXIX. tisztújító kongresszusán. Orbán Viktor elmondta, nagyon régen beszélt már a párt tagsága előtt, ezért a szokásosnál hosszabban szónokol.

A miniszterelnök azt mondta, azért indult újra a posztért, mert a felesége megengedte neki, és ez családos emberként fontos számára. Megköszönte a párt delegáltjainak, hogy ellenfél nélkül induló elnökjelöltként újraválasztották a Fidesz élére. Megköszönte feleségének, hogy engedte indulását, és azt is, hogy kitart mellette.

Arról beszélt, egyre több fiatal jelentkezik a pártba, azonban nem akar lemaradni a Fideszre váró kihívásokról, szerinte ugyanis nagy jövő vár még a pártra, és az elmúlt 33 év csak „bemelegítés” volt. Azt látja a legbiztosabbnak, ha „elöl megy”, mert igaz, hogy ő kapja a golyózáport, de onnan lát legjobban.

Úgy érzem, a legjobb korban vagyok

— jelentette ki.

Budapest, 2021. november 14.
Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, miniszterelnök beszédet mond a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

Azt mondta Orbán, hogy a párt hű maradt a magyarokhoz, ugyanis 33 év alatt sok minden változott, de az elmúlt évtizedekben átélt viszontagságok mellett hűek maradtak önmagukhoz és az országhoz. Minderről annak ellenére beszélt, hogy a párt a rendszerváltáskor egy fiatal liberális pártként indult, majd konzervatív uniópárttá változott, az elmúlt 11 évben viszont nacionalista fordulatot vett.

Azt mondta, Magyarország a Fidesz szenvedélye, azt azonban nem mondta el, milyen értelemben. Elmondta, az a céljuk, hogy az országot „csúcsra járassák„, és ebben szerinte sikeresek. Kijelentette, az, hogy nagy a tét jövőre elriasztja, hanem sokkal inkább felvillanyozza őket.

Szerinte létezik szónokló, búsuló és alkotó hazaszeretet, pártját szerinte az utóbbi jellemzi. „A legfontosabb szövetségesünk a valóság” — jelentette ki, majd azt mondta, ők a munkában hisznek, ezzel szemben a liberálisok mindenkinek meg akarják mondani, hogyan gondolkodjanak.

A miniszterelnök azt jósolja, hogy amennyiben ők folytatják a kormányzást,

10 év múlva utoléri Magyarország Ausztriát.

Azt mondta, ehhez arra van szükség, hogy a szülők náluk okosabb gyerekeket neveljenek.

A beszédében sikeres embereket, köztük sportolókat is emlegetett, valamint tudományos sikereket elért embereket, például Karikó Katalint. Az azonban kérdéses, Orbán miért tanúsítja a koronavírus elleni Pfizer-vakcina kifejlesztőjének sikerét Magyarországnak, ugyanis a professzor 1985-ben kivándorolt az országból.

Orbán a következő időszakra a vasúti járműgyártás újraindítását, Paks 2 megépítését és a repülőtér visszavásárlását ígérte. Természetesen nem maradhatott ki a bevándorlás kérdésköre sem, szerinte Európa és benne Magyarország „ostrom alatt áll„.

A járvány elleni védekezés során a hatóságok szerinte több tízezer ember életét mentették meg, majd megköszönte a rendőrök, orvosok és katonák helytállását. A miniszterelnök az Európai Unió megreformálása mellett is hitet tett, és az európai jobboldal megújítását ígérte — kérdés, ehhez milyen jogosítványa van.

Mi itt nem fogunk megfagyni télen. Ők ott meg szülhetnek férfiként. Kinek mit intézett a kormánya

— mondta gúnyosan. Bár szerinte az EU el van rontva, azt mondta, eszük ágában sincs kilépni belőle.

Budapest, 2021. november 14.
Orbán Viktor, a Fidesz újraválasztott elnöke, miniszterelnök a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

Azt is elmondta, hogy nem mondanak le a Kínával való gazdasági szövetségről. Ezzel szemben furcsa módon a „baloldalt” (értsd: ellenzék) nevezte idegen érdekeket kiszolgáló közösségnek, amely a magyarokkal szemben ágál.

Elegánsnak nem nevezhető módon azzal zárta beszédét, hogy „{e}llenfeleinkről csak a legrosszabbat mondhatom„, és szerinte a Fidesszel még az is jól jár, aki nem rájuk szavaz. Szerinte pártjának nincs semmilyen titka, és Orbánnál korábban kell kelnie annak, aki „át akarja verni a magyarokat„, végül hozzátette, pártja a munkában hisz.

(Telex / Nyugati Fény)

Valódi Hírek