Juszt László begorombult: “Szijjártó vagy hülye, vagy hazudik!”

Kiakadt a tévés.

Szijjártó Péter hétfőn a Magyar-Lengyel Üzleti Fórumon többek közt azt mondta:

“Amennyiben a visegrádi négyek egy államot alkotnának, akkor az lenne az unió második legnagyobb országa és a harmadik legnagyobb piaca“.

A közlemény szerint a tárcavezető a két ország együttműködését méltatva elmondta továbbá, hogy leginkább a testvériség szóval jellemezhető ez a kapcsolat, amelynek szerinte nemcsak múltja, hanem jelene és jövője is van.

“Nem szabad engedni, hogy Európában továbbra is lenézzenek, és úgy kezeljenek minket, mint akik kizárólag a haszonélvezői vagyunk az együttműködésnek”

Juszt László Facebook-oldalán reagált a nyilatkozatra:

Szijjártó agya ismét elsült: “Amennyiben a visegrádi négyek egy államot alkotnának, akkor az lenne az unió második legnagyobb országa és a harmadik legnagyobb piaca. “

Erre mondta mindig a nagyanyám:

“Ha nagyapádnak áramszedője lenne, akkor ő lenne a 72-es troli…”

És már megint a számok. Még véletlenül sem sikerül egy összeadás sem! A szónok szerint ha a négy ország egy lenne, akkor a második legnépesebb európai állam lenne 64.248.000 fővel.

Csakhogy Németország állampolgárainak száma 83.155.000 fő.

Franciaországé pedig 67.439.000 fő. Ez — mindkettő — a matematika mai állása szerint több, mint a 64.248.000. Tehát

Szijjártó vagy hülye, vagy hazudik.

Ha erre azt válaszolná, hogy nem a népesség szerint gondolta, hanem a területi nagyság szerint, akkor sincsen igaza, mert Törökország területe 783.562 négyzetkilométer, Franciaországé pedig 655.470. Ezzel szemben az elképzelt négy ország összterülete 533.431 négyzetkilométer.

Elmondta azt is, hogy a budapesti és a varsói kormány között nincs nyitott kérdés. Azért én egy Oroszországgal kapcsolatos beszélgetést a két fél — értsd a lengyel és a magyar közt — szívesen végighallgatnék.

Valódi Hírek