„A hülyék mellett el kell menni” — Sistergős riposztot írt Demeter Szilárdnak a világhírű operaénekes, egykori Fidesz-képviselő

Gulyás Dénes szerint Demetert le kellene venni a sakktábláról.

A hülyék mellett el kell menni anélkül, hogy véleményeznénk — írta egy Facebook-kommentben Gulyás Dénes Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, egykori fideszes országgyűlési képviselő a Demeter Szilárd Telexnek adott interjújában elhangzottakról.

Beszámoltunk arról, hogy abszurd interjút adott a Telexnek hétfőn Demeter Szilárd.

A Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója többek közt azt mondta:

„Ha rajtam állna, akkor a magyar irodalom nyolcvan százalékát valószínűleg kukáznám, tehát azt mondanám, hogy sajnos nem jó” .

Parti-Nagy Lajosról pedig úgy fogalmazott:

„Nem az a bajom Parti-Nagy Lajossal, amiket a HVG-re ír, vagy bárhova ír publicisztikaként, hanem az a bajom Parti-Nagy Lajossal, hogy az utóbbi években az ő tehetségéhez,

irodalmi nagyságához képest szarokat ad ki, mint szépirodalmi mű”.

Az interjú nagy hullámokat vert, kedden azonban Demeter rátett még egy lapáttal az Origo hasábjain: itt azzal védekezett, hogy negatív összefüggésben egyetlen írót, Parti Nagy Lajost emlegetett az interjúban, róla most azt írta:

“az a bajom Parti Nagy Lajossal, hogy a legújabb szépirodalmi alkotásai nem ütik meg az írói, költői nagyságának szintjét,

szerintem szarok”.

A Magyar Hang szúrta ki, hogy Gulyás Dénes, deklaráltan jobboldali, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, egykori fideszes országgyűlési képviselő egy kommentben azt írta az ügyről:

„Az a baj, hogy vitára érdemessé tesszük azzal, hogy beszélünk róla.

A hülyék mellett el kell menni anélkül, hogy véleményeznénk.

Az bizonyos, hogy valakinek le kellene venni ezt az embert a sakktábláról. Én azt hiszem elmegyek mellette, mert szeretnék nyugodtan aludni. Csak remélem, hogy a miniszter felettese tudomást szerez erről”.

Később hozzátette:

„Egyébként a zenéről, a színházról alkotott véleménye abszurd. Van a zenének egy olyan területe, amit valószínűleg egyáltalán nem ismer.

Ha már zenéről beszélt elfelejtette megemlíteni pl. Mozart, vagy Bartók nevét.

Nem is beszélve azokról, akik a reneszánsztól napjainkig zseniális műveket komponáltak. Egyébként normálisnak érzem magam, mert színházba, koncertre járok és élőben jobban szeretek zenét hallgatni.”

 

Valódi Hírek