Szorul a hurok: Feljelentést tettek Kövér László több száz milliós alapítványi mutyija miatt

Többféle törvénysértés is történhetett az ügyben.

Feljelentést tett a Trancparency Internatianal a Budapesti Rendőr-főkapitányságon csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt Kövér László kabinetfőnőkének ügyében — tudatta Ligeti Miklós, a TI Magyarország jogi igazgatója a 24.hu-val.

Beszámoltunk arról, hogy Veress László, az Országgyűlés elnökének kabinetfőnöke, és családja egy olyan II. kerületi villalakást használ, aminek vevője egy elméletileg határon túli magyarokat támogató alapítvány.

A Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány Kövér László barátja, egy tajvani milliárdos révén kapott 322 millió forintot, ezért “külföldről támogatott szervezet” minősítést kellett volna kapnia, de ez nem történt meg.

Az alapítvány kuratóriumának elnöke Visontai Kálmán egy Audi A6-ossal jár, sógornője pedig 1,8 millió forint adományt kapott, noha semmi köze a határon túli magyarokhoz.

A Transparency International Magyarország álláspontja szerint

többféle törvénysértés

gyanúját is felvetheti a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány működése, mely egyebek mellett külhoni magyaroknak szánt adományból vásárolt egy budai villalakást. Az antikorrupciós szervezet ezért feljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon csalás és más bűncselekmények gyanúja miatt.

 

Valódi Hírek