Donáth Anna beolvasott Orbán Viktornak: Tételesen cáfolta a miniszterelnök legújabb ötletét

Csúnya szembesítés.

Facebook-bejegyzésben írt arról az ellentmondásról Donáth Anna, amely szerint Orbánék szavakban a környezetvédelem mellett kardoskodnak, valójában semmit nem tesznek a bolygó megóvásáért. A legszembetűnőbb ellentmondásokat tételesen felsorolta a Momentum EP-képviselője, a párt elnökjelöltje.

Donáth Anna bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

Úgy tűnik, Orbán Viktor egyetért az Európai Unióval, miszerint a klímát szennyező óriáscégeket kellene megadóztatni. Kár, hogy – szokás szerint – csak szavakban. Ha komolyan gondolná:

➡️ Nem két kézzel szórná az adókedvezményeket a legszennyezőbb autóipari multiknak, támogatva ezzel a magyar emberek helyett a német cégeket.

➡️ Nem adófizetői pénzen mentené ki Mészáros Lőrincet és cégeit a környezetszennyező, emiatt egyre veszteségesebb Mátrai Erőműből állami felvásárlásával.

➡️ Nem öntené a pénzt a környezetszennyező építőiparba. helyett, hogy a hétköznapi emberek lakhatási viszonyait javítaná a lakóházak szigetelésével, környezetvédelmi szempontból megfelelő házak építésével, inkább

a Fertő-tó és a Balaton lebetonozására költi a pénzünket.

➡️ Nem láncolná hozzá hosszútávon Magyarországot az orosz gázzal Putyinhoz.

➡️ Nem tiltaná 2016 óta a szélerőművek építését az ország területén.

Orbán Viktor kormánya se nem környezetbarát, se nem emberbarát.

Eközben Európában egymás után tesszük a konkrét lépéseket a klímaváltozás megállítása érdekében:

✅ Már készül az EU szabályozás tervezete, az Irány az 55! csomag, az Európai Zöld Megállapodással összhangban. A tervezet alapvetése, hogy olyan szabályozás kell, ami szerint a klímakatasztrófa elkerülésének a költségeit az azt okozó óriásszennyezőknek kell állnia.

✅ Ezzel párhuzamosan az EU kötelezően létrehozza a Szociális Klímaalapot, ami pont hétköznapi emberek pénzügyi terheit mérsékelné a környezetvédelmi átállás miatt.

(Donáth Anna/Facebook)

Valódi Hírek