Elbukta a pert a Fidesz-párti Magyar Nemzet: Egymillió forintot perkálhatnak a hazugságért

Nem maradt következmények nélkül a gyűlöletkampány.

A bíróság szerint megsértette a Labrisz L€szbikus Egyesület jó hírnevét a Magyar Nemzet. Az elsőfokú ítéletben

a tulajdonos Mediaworks Hungaryt bocsánatkérésre kötelezték, emellett 1 millió forintos sérelemdíj megfizetésére is kötelezték

a kiadót. Erről a Helsinki Bizottság adott hírt.

A közlemény szerint Orbán Viktor egy 2020. októberi rádióinterjúban összemosta a Labrisz kiadványát, a Meseország mindenkiét a pedofíliával. „A kormánypárti propagandasajtó ekkor kapcsolt fokozatot, hogy ezt a nyilvánvaló hazugságot igazolja” — írták.

Az érintett cikkben Németh György szociológus-közgazdászt szólították meg, aki szerint „{a} Meseország mindenkié című könyvet a pedofíliához, a Labrisz L€szbikus Egyesületet pedig egy pedofil szervezethez hasonlóan kell megítélnünk”.

Az egyesület a cikk megjelenése után beperelte a Magyar Nemzetet, a Fővárosi Törvényszék pedig szerdán hozott ítéletet az ügyben. Az indoklás szerint

sem a könyvben, sem az egyesület tevékenységében nincs jelen a pedofília.

A Meseország Mindenkié című könyv akkor került célkeresztbe, amikor Dúró Dóra ledarálta a könyvet, majd több fideszes politikus is felszólalt a kiadvány ellen, mert szerintük a gyermekeket veszélyeztetik a melegség propagálásával. A könyvet fideszes önkormányzatok, így Nagykáta és Csepel is kitiltották az óvodákból.

A negatív reklám is reklám: a könyv nem sokkal később az eladási listák élén landolt.

(helsinki.hu/Telex)

Valódi Hírek