Új ember bukkant fel a kínai spicliképző körül, egy eddig nem létező poszton

Egyetlen másik egyetem alapítványában sincs ilyen munkakör.

Bertáné Dr. Bényi Krisztina lett a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány főigazgatója — írta meg hétfőn a HVG.

A lap felhívja a figyelmet, hogy ilyen poszt más felsőoktatási intézményi alapítványoknál nem létezik. A változtatást az alapítvány kuratóriuma kezdeményezte október 8-án, a változásbejegyzési kérelmet pedig október 18-án hagyta jóvá végzésében a Fővárosi Törvényszék.

A kuratórium elnöke maradt Palkovics László, azonban az alapítványnak továbbra sincs mit fenntartania, hiszen a Fudan budapesti kampusza egyelőre nem létezik.

Bertánénak nincs, és nem is volt köze a felsőoktatáshoz, de dolgozott a Csongrád Megyei Egészségbiztosítási Pénztárnál, aztán a megyei kormányhivatalban, végül 2015-től a Miniszterelnökségen.

Itt előbb főosztályvezető volt, majd Kósa Lajos titkárságvezetője lett, 2018-2020 között pedig a Modern Városok és Falvak fejlesztésének koordinációjáért felelős helyettes államtitkár volt.

Az alapítvány változásbejegyzési végzésében úgy fogalmaznak:

a főigazgató önállóan, általános érvénnyel és határozatlan ideig képviseli az Alapítványt.

Ugyanakkor hozzáteszik, hogy a kuratóriumi elnök Palkovics László “képviseleti joga változatlan”, ami azt jelenti, hogy ők ketten külön-külön is önálló döntési jogkörrel rendelkeznek, nem kell közösen dönteniük az alapítványt érintő kérdésekben.

(kiemelt kép: Kovács Tibor / Somogy Megyei Kormányhivatal)

Valódi Hírek