Lebukott Orbán haverja: Csalással segített, hogy átmenjen a vizsgálaton az ügyészjelölt barátnője

Felvételek bizonyítják.

Egyre több részlet derül ki arról a videófelvételről, amelyet titokban vettek fel a korábban Orbán Viktorral is jó kapcsolatot ápoló Robert Fico volt szlovák miniszterelnökről; ebből különböző bűncselekmények derültek ki. A Smer nevű párt elnöke egy vadászházban beszélgetett volt belügyminiszterével közösen egy börtönbe zárt rendőrfőnök fiával, egy oligarchával, valamint egy újságíró meggyilkolásának megrendelésével vádolt személy védőügyvédjével.

A résztvevők

arról beszéltek, hogyan tudják megfúrni a Fico-kabinet ellen zajló bírósági eljárásokat.

A beszélgetésen a volt miniszterelnök azt is elmondta, hogyan hamisította meg a PCR-tesztjét, hogy elutazhasson hazautazhasson Szlovákiába Görögországból.

Ficoék a vadászházban. Forrás: Dennik N

Egy beszélgetés újabb részlete szerint egy ügyészjelölt barátnőjének segített átmenni a Nemzetbiztonsági Hivatalnál zajló ellenőrzésen, amelynek során elvehették volna Katarina Szalayová engedélyét. A politikus úgy segített a nőnek, hogy valakiktől

előre megkapta a vizsgálat során feltett kérdéseket, ezáltal pedig Szalayová előre betanulhatta a válaszokat.

A nőt azért hívták be a nemzetbiztonsági ellenőrzésre, mert annak ellenére vezet egy 50 ezer euró értékű Volkswagen Arteont, hogy a havi keresete mindössze 600 euró. A nő azt válaszolta, hogy az autó az Ausztriában ápolóként dolgozó édesanyjáé, ő csak kölcsönkapta azt.

(444.hu/Dennik N/Új szó)

(Címlapfotó: Kafkadesk)

Valódi Hírek