Videóval: Szijjártó megint repül, de előtte még gyorsan bejelentett valamit

A külügyminiszter azt mondta, tombol a negyedik hullám Európában.

Csütörtökön újabb szállítmány indul 20 romániai kórházba. Összesen 40 lélegeztetőgépet, 1650 noninvazív lélegeztetéshez szükséges maszkot, és 3000 doboz favipiravirt küld Magyarország – jelentette be csütörtök reggel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Látni kell, hogy a negyedik hullám tombol itt Európában, világosság vált, hogy azok az országok, ahol az átoltottság szintje alacsony, könnyen bajba kerülhetnek

– mondta a külügyminiszter.

Romániában hetek óta tombol a koronavírus-járvány, a szerdán közzétett adatok szerint egy nap alatt 14 950 új fertőzöttet találtak és meghalt 512 beteg. Kórházban 20 442 beteget ápolnak, közülük 1861-en kapnak intenzív terápiás ellátást. A vírus ebben a hónapban átlagosan minden ötödik percben megölt egy embert az országban.

Azokat a válságos állapotban lévő pácienseket, akiknek Romániában már nem tudnak megfelelő ellátást biztosítani, katonai repülőgépekkel és mentőautókkal szállítják magyarországi, lengyelországi vagy ausztriai kórházakba. Magyarországra ötven súlyos állapotban lévő beteget szállítanak.

Szijjáró egyébként Párizsba megy, a kábítószerek európai visszaszorítását célzó konferencián vesz részt.

.

Valódi Hírek