Videóval: Káprázatos testcselekkel menekült a parlamentből Varga Judit, amikor a Pegasus-botrányról kérdezték

Völner Pál is akcióba lendült.

A parlament Igazságügyi Bizottsága kedden hallgatta meg Varga Judit igazságügyi miniszter beszámolóját a Pegasus-botránnyal kapcsolatban.

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője a Facebook-oldalán ugyanakkor arról írt, a bizottság fideszes többsége leszavazta azt, hogy a minisztert kérdezze a lehallgatási üggyel kapcsolatban, ezért állítása szerint kénytelen volt a folyosón próbálkozni.

A párbeszédes képviselő az esetről egy videót is megosztott az oldalán, amelyben Tordai arról kérdezte Varga Juditot, hogyan figyelhették meg a Pegasus nevű kémprogrammal Bánáti Jánost, az Ügyvédi kamara korábbi elnökét, ha az ügyvédek esetében csak akkor lehet titkos megfigyelést engedélyezni, ha magát az ügyvédet gyanúsítják bűncselekménnyel.

Varga Judit minderre két gyors irányváltás között csak annyit reagált, hogy „minden kérdésre minden válasz elhangzott”, majd a videó egy adott pontján Völner Pál államtitkár a nála lévő füzettel kitakarta a Tordai kameráját.

Az igazságügyi miniszter később az esettel kapcsolatban azt írta a Facebook-oldalán:

„Tordai Bence képviselő úr, aki szemmel láthatóan végigunatkozta a két órát a bizottsági meghallgatáson, csak annyira volt képes, hogy a folyosón provokáljon. Pedig a bizottság minden kérdésére megadtam a választ”.

Valódi Hírek