FRISS: Kiderült, ki vezeti a Momentum parlamenti listáját

Fekete-Győr András kapta a feladatot, aki a lezüllesztett parlament méltóságát akarja vissza adni.

A Momentum küldöttgyűlése úgy döntött, hogy Fekete-Győr András vezesse a Momentum parlamenti listáját – írta a part vasárnap este kiadott sajtóközleményében.

Az ellenzéki előválasztás első fordulójában Fekete-Győr nagyjából huszonegyezer szavazatot szerzett, valamivel több mint 3 százalékot. Mintegy tíz százalékkal maradt le a negyedik helyen végző miniszterelnök-jelölttől, a jobbikos Jakab Pétertől.

Fekete Győr a Momentum alapítójaként több mint öt éven át vezette a pártot. A miniszterelnök-jelölti előválasztás első fordulója után lemondott az elnöki tisztségről, miután a párt küldöttgyűlése az általa kezdeményezett bizalmi szavazáson közel kétharmados arányban megvonta tőle a bizalmat.

A párt döntése utána Fekete-Győr a Facebookon reagált. A politikus írását változtatás nélkül közöljük:

„A Momentum Mozgalom Küldöttgyűlésének mai döntése alapján a Momentum parlamenti listáját én vezethetem a 2022-es választásokon. A megbízatást és a feladatot

tiszta szívemből köszönöm a Momentum közösségének!

Nagyon sokan szólítottatok az elmúlt években »képviselő úrnak«, pedig a Momentum megalakulásától kezdve egészen a mai napig (és legkésőbb jövő tavaszig) parlamenten kívüli párt.

Az elmúlt 30 évben egyedülálló módon, parlamenten kívülről, képviselői jogosítványok, anyagi erőforrások nélkül, jórészt önkéntes alapon, kőkemény hittel és munkával értük el azt, hogy

a Momentum Magyarország egyik legnépszerűbb pártja lett.

Ahogy eddig pártelnökként és miniszterelnök-jelöltként, úgy ezután a Momentum parlamenti listavezetőjeként fogok azért dolgozni, hogy minél több új, tisztességes, hazáját őszintén szerető politikus alkossa az új rendszerváltás utáni első Országgyűlést.

A Fidesz által foglyul ejtett, lezüllesztett és bűnözőkkel bemocskolt magyar parlament méltóságát csakis egy új politikai generáció adhatja vissza:

tiszta kezekkel, őszinte szavakkal, korszerű gondolatokkal.

Erre, és arra készülünk, hogy törvényalkotói munkánkkal jövő tavasztól egy új, szabad, európai Magyarország alapjait fektessük le. Dolgozunk tovább, megyünk előre!”

.

Valódi Hírek