Elárulta a DK, ki adta át Márki-Zay Péternek a lejáratására szánt Fidesz-dossziét

Konkrét neveket ugyanakkor ők sem hoztak nyilvánosságra.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Márki-Zay Péter, az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje hétfőn a Fidesz kottája című sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Demokratikus Koalícióval való, egy héttel ezelőtti egyeztetésen olyan dokumentumokat kapott, amelyeket állítólag a Fidesz juttatott el Dobrev Klára kampányához.

Hódmezővásárhely polgármestere szerint a Fidesz célja ezekkel a dokumentumokkal az volt, hogy lejárassák a személyét, ám a dossziét a DK nem használta, hanem inkább átadták neki az előválasztás utáni bizalomépítés jeleként.

Márki-Zay azt ugyanakkor nem árulta el, hogy a DK-ból ki adta át az anyagot neki, mindössze annyit közölt azt a DK legfelsőbb vezetésétől kapta meg,

A 24.hu megkeresésére Barkóczi Balázs, a DK szóvivője azt közölte:

„Egy vidéki város fideszes önkormányzati képviselője adta át a Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnökről összegyűjtött lejárató információkat tartalmazó dossziét egy szintén helyi DK-s önkormányzati képviselőnek”.

Barkóczi ugyanakkor szintén nem közölt konkrét neveket, ahogy Márki-Zay sajtótájékoztatóján sem derült ki, a Fideszen belül kitől kapta a DK a lejáratásra szánt dossziét.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek