Egyvalaki már biztosan elindul a Momentum elnöki tisztségéért, miután Fekete-Győr András lemondott

De bárhogy is alakuljon a tisztújítás, ő teszi a dolgát.

Orosz Anna elindul a Momentum elnöki tisztségéért — a hírt a politikus jelentette be Facebook-oldalán péntek este.

Beszámoltunk róla, hogy miután az előválasztás első fordulójában utolsó helyen végzett Fekete-Győr András, bizalmi szavazást kért a Momentum küldöttgyűlésétől, amely úgy döntött, hogy új vezetéssel kell belevágni a választási kampány következő szakaszába.

Fekete-Győr elfogadta a döntést, és a szavazás után beadta lemondását, ezzel öt és fél után távozott a párt éléről.

Arról, hogy ki tölti majd be a Momentum elnöki pozícióját a párt akkor mindössze annyi tájékoztatást adott, hogy személyéről a későbbiekben döntenek.

Később Kerpel-Fronius Gábor, Budapest momentumos főpolgármester-helyettese azt közölte:

a párt vezetését ügyvezetőként Orosz Anna alelnök veszi át.

Orosz Anna pénteken a Facebookon jelentette be, hogy elindul a párt elnöki tisztségéért.

Kedves Barátaim! Kedves Támogatóim!

Szeretném bejelenteni nektek, hogy

elindulok a Momentum Mozgalom elnöki tisztségéért.

Az elmúlt napokban sokan kerestetek meg, hogy kifejezzétek támogatásotokat, és arra biztassatok, vállaljam ezt a feladatot. Ám nemcsak a bejelentést, a motivációmat is szeretném most megosztani veletek.

Újbudán sikerült megmutatnunk, hogy a lelkes és szervezett munka nem marad eredmény nélkül. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Momentum Újbudaval elnyertük az újbudaiak bizalmát, és rekordmagas részvétel mellett 8445-en támogattatok szavazatotokkal az előválasztáson.

Ahogyan eddig, úgy ezen túl is mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy áprilisban legyőzzem a Fidesz helyi jelöltjét és a parlamentben egy új, tisztességes, emberséges és fenntartható szemléletet képviseljek. Ezzel a felhatalmazással bátran vághatunk neki 2022-nek is. Országszerte 15 momentumos jelöltnek van valódi esélye a győzelemre.

Van ahol nehezebb, van ahol könnyebb lesz leváltani a Fideszt, de mi, momentumosok nap mint nap ezért dolgozunk.
2016-ban csatlakoztam a Momentum Mozgalomhoz.

Ez az a közösség, ami megmutatta nekem, hogy

érdemes aktívan foglalkozni a politikával.

Érdemes időt és energiát nem sajnálva dolgozni azért, hogy Magyarország egy virágzó demokráciává váljon. A momentumos közösség miatt hiszem még mindig, hogy együttműködéssel és kemény munkával szembe lehet szállni és le lehet győzni a Fidesz hosszú idő óta bebetonozottnak hitt, öncélú, a haverok uralmára és urizálására, lopásra épülő rendszerét.

Pont olyan munkával fogunk kormányt és rendszert váltani, ahogyan 2017-ben összegyűjtöttünk 266 ezer aláírást a Nolimpia-kampányban, vagy ahogyan 36 óra leforgása alatt tettük újra működőképessé Magyarország első, országos előválasztását, vagy ahogy 5 év leforgása alatt, a Fekete-Győr András vezette Momentum Magyarország meghatározó politikai erejévé vált.

A Momentum a politikai közösségem. Úgy érzem, itt az idő, hogy mostantól elnökként szolgáljam a változást a Momentum értékei és céljai mentén.

A következő hónapok nem lesznek könnyűek, ugyanis jövőre Magyarország és a Momentum is korszakhatárhoz érkezik. A Fidesz elmúlt tizenegy éve alatt soha ennyire közel nem voltunk még a kormány- és rendszerváltáshoz, a Momentum pedig a parlamenti párttá váláshoz.

Ez hatalmas felelősség és hatalmas lehetőség.

Mindent meg kell tennünk azért, hogy a lehető legnagyobb többséggel győzzük le jövő áprilisban a Fidesz jelöltjeit. Ehhez minden segítséget meg fogunk adni nemcsak a 15 momentumos képviselőjelölt, de a 106 összellenzéki jelölt, illetve Márki-Zay Péter számára is.

Bárhogy is alakuljon a tisztújítás, az a célom, hogy az országgyűlésben kérlelhetetlenül, akár a jelenleginél erősebb tisztségben képviseljem az újbudaiak hangját, szemernyit nem változott.
Remélem, hogy a döntésem sokatoknak tud reményt adni és a továbbiakban is támogatni fogjátok a munkámat!

A fotó a szavazatszámlálásban és az operátori központban segédkező momentumosokról készült az előválasztás lezárulta után.

 

Valódi Hírek