Meg akarja félemlíteni az ellenzéket a kormány a „békemenettel” a szociológus szerint

A rendezvény puszta erődemonstráció, és a járványhelyzetben felelőtlenség is.

Felelőtlenség, a Fidesz erődemonstrációja és az ellenzék megfélemlítése is egyben a „békemenet” — mondta Vásárhelyi Mária a Hírklikknek.

A szociológus azt is iszonyatosan nagy felelőtlenségnek tartja, hogy

„a vírus elleni védekezést folyamatosan politikai szempontoknak rendelik alá”.

Vásárhelyi szerint a rendezvény szimbólum, megfélemlítés és erődemonstráció is egyben, ráadásul nem is érti, hogy lehet egyáltalán megrendezni a vírushelyzetben.

„Romániában annyira drámai a járvány helyzet, hogy teljes lezárás van, és nem csak a kórházakban, hanem már a halottasházakban sem férnek el az áldozatok, és innen fogják hozni a demonstrálók egy részét”

— emlékeztetett arra, hogy Erdélyből buszokkal hozzák majd a résztvevőket az eseményre.

Úgy véli, a demonstráció elsősorban a bizonytalanokra lesz hatással, akik nem hisznek abban, hogy az Orbán-kormányt le lehet váltani. Hozzátette:

„Szerintem – nyilván eltérő mértékben — tulajdonképpen majdnem mindenkit el tud bizonytalanítani abban, hogy egyáltalán lehet-e változás ebben az országban”.

Úgy véli, a szervezők az indulatok hergelésére fognak majd játszani ebben a kiélezett helyzetben, a járványhelyzetre utalva pedig hozzátette:

egy ilyen megmozdulás járványügyi intézkedések nélkül játék a tűzzel.

„Teljesen mindegy, hogy hány ember fog ott megfertőződni, hány hal bele. Azzal ők nem kalkulálnak. Ez óriási felelőtlenség!”

— mondta.

 

Valódi Hírek