Döbbenet, amit a neves szociológus mond a Magyar Péter-őrületről, de alighanem igaza van

Vélemény.

Vásárhelyi Mária a közösségi oldalán elemezte az elmúlt hónapok eseményeit, azon belül is a Magyar Péter nevű jobboldali celeb-influenszer körül kialakult őrületet. A neves szociológus posztját változtatás nélkül idézzük:

Most hátradőlnek, öntelten vigyorognak és kérnek még egy kávét. Mert – ha nem is nagyon gyorsan – de rájöttek, hogy számukra nem is érkezhetett volna nagyobb ajándék, mint Magyar Péter színrelépése és pörgése az ellenzéki térfélen.

Világossá vált, hogy immár nem kell tíz- és százmilliárdokat költeniük a rabolt pénzből a maradék ellenzék lejáratására és szétverésére, hiszen szétverik azok magukat ingyen is. Magyar Péter és 19 fős(!) pártja néhány hónap alatt sikeresen aprófává hasította a még létező ellenzéki pártokat és felőrli, egymásnak ugrasztja az ellenzéki szavazótábor tagjait is. Már a célegyenesben van. Mert az jól látható, hogy a fidesz propaganda sajtó milyen ímmel-ámmal foglalkozik MP lejáratásával.

Van tapasztalatunk bőven; ha ők valakit morálisan ki akarnak nyírni, akkor azt nem ilyen light módszerekkel teszik, hanem a legkeményebb nehéztűzérséggel. Ahogyan első ijedtségükben be is vetették – az aljas módon és törvénytelenül nyilvánosságra hozott dokumentumokkal, Varga Judit megalázó kamera elé ültetésével -, aztán fokozatosan ráébredtek, hogy nem kell ide cséphadaró, szétveri magát az ellenzék ingyen, önszorgalomból.

Mert ugye senki nem gondolja, hogy MP és a Fidesz húsz éves, korrupt nászából nem született annyi dokumentum, amennyivel simán el lehetne lehetetleníteni MP-t. Hiszen ő maga mondta el, hogy hatszorosan túlárazott szerződéseket írogatott alá bankvezetőként, ami önmagában bűncselekmény. Kiváltképp ha ilyen pontosan tudta is, hogy mit tesz. És nyilván sok hasonló dokumentum bújhat meg a tarsolyban, hiszen a havi 4-5 millió forintos „Aladár”-állások elnyerése és megtartása érdekében is meg kellett tenni ezt-azt.

És aki itt élt az elmúlt másfél évtizedben az pontosan láthatta azt is, hogy milyen válogatott aljasságokra képesek, a hatalmukat veszélyeztető ellenzéki pártok működésének ellehetetlenítése érdekében, a kormánypártok.

Az egyes számú ellenzéki párt-guillotine-t, az Állami Számvevőszéket vajon miért nem érdekli, hogy miből működik a 19 fős tagsággal rendelkező párt? Talán emlékszünk még, hogy mit műveltek ellenzéki rendezvényeken a titkosszolgálatok és a rendfenntartók valamint a „fideszcivilek” akkor, amikor el akartak lehetetleníteni egy-egy ilyen pártot, rendezvényt.

Gondoljunk csak a gágogó kacsákra, a molinóval a kezükben ordibáló nyugdíjasokra. a Gyurcsányék háza elé vezényelt békés kődobálókra vagy Cseh Katka esküvőjének meggyalázására. Mindez persze nem hiányzik nekem, hiszen undorodom a fidesz aljas, hányingerkeltő akcióitól, de elgondolkodom, hogy ehhez képest milyen kesztyűs kézzel bánnak a Tisza párttal és vezetőjével.

Nyilván nem azért, mert időközben megszelídültek, belátták, hogy helytelen dolog ilyen nemtelen eszközökkel fellépni a politikai ellenféllel szemben, hanem azért mert rájöttek, hogy a piszkos munkát elvégzi helyettük az ellenzéki szavazó és az ellenzéki média. Önként és dalolva nyírják ki az eddig létező ellenzéki pártokat és egymást.

Nézem a közösségi média oldalain habzó indulatokat, és számomra nincs más tanulság, mint hogy az ellenzéki tábor úgy viselkedik, mint a Bourbonok, „semmit sem tanultak és semmit nem felejtenek”. Kórusban hajtogatják, hogy mindegy hogy ki, csak verje szét az Orbán-rendszert, jól lehet az egész XX. század arról szólt, hogy soha nem mindegy, hogy ki, milyen eszközökkel és hogy tragédiába torkollik, ha eluralkodik az a mentalitás, hogy a cél szentesíti az eszközt.

Hogy az ember átmeneti időre sem akaszthatja szögre az értékeit és elveit – mondjuk a liberalizmust vagy a baloldaliságot – egy „magasabb rendű cél” érdekében. Mert a szabadság és demokrácia nem a káoszból születik. Káoszból csak szörnyűségek születtek.


.

Valódi Hírek