G. Fodor lapja szerint a magyar filmgyártás legkiemelkedőbb alkotása az őszödi heccfilm

Ami jelenleg 1,2 ponton áll az IMDB-n.

Csütörtökön mutatták be az Elkxrtuk címre keresztelt őszödi heccfilmet, ami a beszámolók alapján tele van csúsztatással, ferdítéssel, és még a legelfogulatlanabb vélemények szerint is kőkemény kormánypropaganda — vájtszeműek szerint éppen ettől olyan rossz.

A kormánysajtó persze imádja a filmet, a bemutatón pedig felsorakozott az egész Fidesz-vezérkar és minden kormánypárti celeb.

Ahogy arról beszámoltunk, a film még a hivatalosan is legrosszabbnak tartott magyar filmet, az Álom.net című méltán elfeledett alkotást is alulmúlja az IMDB-n: bemutatója napján ezer értékelés alapján 1 ponton állt, ma — azaz pénteken — már kétezer körüli értékelésnél tart, de még mindig csak 1,2 pont. Dacára annak, hogy a Fidesz influenszerei a felpontozásra buzdítanak, noha többen legnagyobb jó szándékuk ellenére sem értették, hol kell tíz pontot adni:

G. Fodor Gábor lapja, a 888.hu egyenesen rajong a filmért. Ha csak ezt a „kritikát” olvasná az ember, azt hihetné, hogy az Elkxrtuk még a Keresztapa-trilógiát is maga mögé utasítja emelkedő feszültségben, profizmusban, forgatókönyvben és operatőri-rendezői munkában is.

„Türelmetlenül vártam minden idők talán egyik legjobban várt és legjobbnak ígérkező filmjét, az Elkxrtukat”

— kezdi a méltatást a szerző, aki ezután hollywoodi filmbe illő akciójelenetekről és elképesztő izgalmakról ír, hozzátéve, hogy a tv-székháznál történt összecsapásról szóló jelenet egyenesen

„a magyar filmgyártás talán egyik legkiemelkedőbb része”.

A többi kormánymédium sem maradt le a rajongásban, a Mediaworks minden lapjában megírták, hogy micsoda remekmű készült.

 

Valódi Hírek