FRISS: Rangos rendezvény jön Budapestre, és olyat ígérnek, amitől Orbán a falra mászik

Ez nagyot fog szólni.

November 14-én Budapestről közvetítik az MTV Europe Music Awards-ot. A Budapest Papp László Arénában szervezett élő show-t a szervezők egy világszerte minden közönségnek szóló, igazi globális zeneünnepnek szánják, amelyen számos világsztár fog fellépni.

A szervezők a Washington Post cikke szerint az idén nyáron elfogadott melegellenes törvény ellen is tiltakozni akarnak, illetve kiállnak a melegjogokért és a magyar LMBT-közösség mellett.

Chris McCarthy, az MTV Entertainment Group Worldwide elnöke és vezérigazgatója elmondta, a rendezvény jó alkalom lesz arra, hogy világszerte kiálljanak a melegek és transzneműek polgári jogai mellett abban az országban, ahol éppen csökkenteni akarják azokat.

McCarthy hangsúlyozta,

nem fogják engedni, hogy a kormány cenzúrázza a televíziós közvetítést.

„Kezdettől fogva világossá tettük, hogy nem fogjuk hagyni, hogy beavatkozzanak a szerkesztésbe, mivel az a művészekre és az általunk előállított tartalomra vonatkozik”

– szögezte le az elnök, hozzátéve, ezt mindig feltételként szabják, függetlenül attól, hogy melyik országban szervezik a ceremóniát.

Az MTV –, amely két éves szerződést kötött arra vonatkozóan, hogy az MTV Awardsot a magyar fővárosban rendezik, azt tervezi, hogy egy hosszú emlékeztetőt ad ki a munkatársainak az esetleges, műsorral kapcsolatos kritikák miatt.

„Ez sokakat meglephet, hogy idén júniusban Magyarország elfogadta a melegellenes törvényt, amely gyakorlatilag megtiltja azt, hogy napközben vagy főműsoridőben melegek is megjelenjenek a televízióban, és csak éjszaka futhatnak ilyen műsorok”

– fogalmazott az egyébként meleg McCarthy a munkatársaknak szóló emlékeztetőjében.

Az elnök első, személyes reakciója a törvénnyel kapcsolatban az volt, hogy az eseményt helyezzék át egy másik országba, ám miután egyeztetettek az MTV-vel és az LMBTQ-közösség globális tanácsadóival, köztük magyarországiakkal is, végül úgy döntöttek, hogy a díjátadó marad Budapesten – írja a Washington Post.

„Helyette a show-t egy eszközként fogjuk használni arra, hogy támogassuk az LMBTQ-közösséget Magyarországon és szerte a világon, ahol szintén az egyenlőségért küzdenek”

– tette hozzá McCarthy.

A november 14-i show műsorvezetőjét és fellépőit később jelentik majd be. A tavaly MTV EMA-t a járványhelyzetre való tekintettel rendhagyó módon, több helyszínről jelentkezve állították össze, amelyben Magyarország is szerepet kapott. A eseményt ugyanakkor online, nézők nélkül rendezték Budapesten.

(The Washington Post/ 444.hu nyomán)

Valódi Hírek