Bencsik András szerint az október 23-ai „békemenet” élet-halál kérdése lesz

Mert a „baloldal megpróbálja elkábítani az embereket”.

„A jelenlegi élet-halál kérdése. Vagy folytatódik a történelem, vagy véget ér. Ilyenkor pedig menni kell”

– mondta Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője az Origónak adott interjújában az október 23-ra szervezett „békemenettel” kapcsolatban.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) szombaton nyolcadik alkalommal szervez úgynevezett békemenetet, amelyet idén Budapesten rendhagyó helyszínen rendeznek meg: az Andrássy út és a Bajcsy-Zsilinszky út találkozásánál ugyanis a menetet ráterelik Orbán Viktor ünnepi beszédére.

Bencsik a kormányközeli Origónak elmondta, a békemenet ugyanakkor nemcsak az 1956-os forradalomnak állít méltó emléket, hanem „felhívja a figyelmet arra is, hogy nem felejthetjük el a Gyurcsány-kormányzás és a baloldali terror időszakát, amikor szokványossá váltak az utcai leszámolások, a kommunizmus legsötétebb napjait idéző koncepciós eljárások, a bebörtönzések és az emberek jogainak porba tiprása”.

„A Békemenet iránt hatalmas igény van most a lakosság részéről, hiszen a jobboldali, keresztény és konzervatív érzelmű emberek folyamatosan azt érzik, hogy provokációnak vannak kitéve.

Nemcsak a hazai baloldal, hanem az elmúlt időszakban a Magyarországot érő folyamatos és minden korábbinál erőteljesebb brüsszeli támadások miatt”

– mondta Bencsik, aki szerint a békemenet akár zarándoklathoz is hasonlítható, hiszen

„a jelenlétnek szakrális tartalma is van, éppen ezért eltér egy szokványos politikai rendezvénytől”.

„A Békemenet indíttatása minden esetben a szeretet és a féltés, éppen ezért tud sokszor megismétlődni”

– vélekedett a főszerkesztő.

Bencsik arról is beszélt, hogy szerinte azt már most is tisztán lehet látni, hogy Gyurcsány Ferenc vezetésével a

„baloldal megpróbálja elkábítani az embereket”.

„Találtak egy olyan bábfigurát, akiről megpróbálják elhitetni, hogy se nem Gyurcsány, se nem Orbán, hanem egy „nagyon tiszta figura”.

A háttérben viszont egy nagyon sötét gépezet munkálkodik és készül a hatalomba bekerülni, visszakerülni. Ők pedig Brüsszel kottájából játszanak, és az ő tervüket hajtják végre, erre remek példa a migránskérdés is”

– fogalmazott.

A főszerkesztő szerint az eddigi Békemenetek hatásosak voltak, hiszen azt a feladatot, amit el kellett végezni, elvégezték. Így szerinte az október 23-ai is adhat majd egy olyan impulzust a magyar jobboldalnak, ami elég lesz ahhoz, hogy „Gyurcsány Ferenc ne térhessen vissza az ország élére”.

(origo.hu nyomán)

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2021/10/17/bejelentettek-tobb-ezer-lengyelt-utaztatnak-orbant-eltetni-az-oktober-23-i-bekemenetre

Valódi Hírek