Csúnya vég: Újabb néppárti testületből rúgták ki a fideszes politikusokat

Zajlik a helyezkedés az EP-ben.

„Megbízható forrásaim szerint az Európai Unió Régiók Bizottságában (önkormányzati és regionális képviselők közgyűlése) is csúnya véget ért a Fidesz néppárti kapcsolata:

immár hivatalosan is el kellett, hogy hagyják a fideszesek a keresztény-konzervatív néppárti tömörülést és az EU-szkeptikus Európai Konzervatívok és Reformerek frakciójában fognak tovább politizálni”

adta hírül Ujhelyi István, az MSZP-s EP képviselője.

Az MSZP-s politikus hozzátette, ez azért is érdekes, mert az Európai Parlamentben a Fidesz képviselői egyelőre a függetlenek között ülnek és eddig bőszen hárították azokat a híreket, miszerint az EU-val háborút viselő lengyel kormánypártiakat is sorai között tudó ECR képviselőcsoportjában fogják folytatni.

„Most már világos, hogy csak idő kérdése és megérkeznek oda. Összenő, ami összetartozik”

– tette hozzá Ujhelyi István.

Ujhelyi értesüléseit az EUrologus is megerősítette. Mint írják, a fideszes EP-képviselők eddig a legtöbb képviselővel rendelkező néppárti csoportban foglaltak helyet. Most viszont a hat közül a negyedik legnagyobb frakcióba ültek be.

A lengyel kormánypárti képviselők által irányított ECR frakciójában ugyanis a fideszes csatlakozókkal együtt is csak 32-en vannak, míg a néppárton kívül a szociáldemokratáknak és a librálisoknak is több képviselőjük van.

A Régiók Európai Bizottsága az EU régióinak és városainak szószólója. Az Európai Unió különböző részein működő helyi és regionális önkormányzatokat képviseli, és tanácsokat ad azokkal az új jogszabályokkal kapcsolatban, amelyek hatással vannak a régiókra és a városokra

(

Valódi Hírek