Zacher Gábor elmondta, amiről Orbánék nem beszélnek: Ezt tapasztalja az intenzív osztályon az orvos

Elmondta, mit lát a hatvani kórházban.

Interjút adott a Portfoliónak Zacher Gábor, amelynek során elmondta, ismét egyre többen kerülnek kórházba koronavírus-fertőzéssel. A hatvani kórház mentőorvosa azt mondta, nem érti, miért nem ismerhetik meg a koronavírus-fertőzöttek átoltottságát mutató adatokat az orvosok.

Azt javasolja, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe (EESZT) töltsék fel az illetékesek a betegek átoltottsági adatait, ez alapján pedig az oltások hatékonyságáról is megfelelő képet kaphatnának az orvosok. Elmondta, a megfelelő információ hiányában kollégái jelenleg a sötétben tapogatóznak.

Arról beszélt, hogy saját tapasztalatai, valamint a kollégáival zajló beszélgetések alapján arra következtet, hogy az intenzív osztályokra kerülő betegek közül

5 oltatlanra mindössze 1 beoltott beteg jut.

A portál felhívja a figyelmet, hogy egészségügyi szaklapok kutatásai alapján 13-14-szeres eséllyel halnak meg a koronavírus következtében azok, akiket nem oltottak be.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ számos alkalommal hangsúlyozta, hogy a legtöbb megbetegedést a delta variáns okozza, amelyet Zacher Gábor is megerősített. „A delta variáns reprodukciós rátája már 6-os, egy átlagos vírusé 1-es. A lappangási ideje is nagyon lerövidült a korábbi variánsokhoz képest” — mondta Zacher.

A mentőorvos kijelentette, nincs alternatívája a vakcináknak, és

olyanról például egyáltalán nem tud, aki három oltás után került be koronavírus-fertőzéssel a kórházba.

Azt mondta, ugyan nem létezik 100%-os védettség, nagyon visszaesik a megbetegedés esélye abban az esetben, ha valaki három oltást kap.

A toxikológusként is ismert orvos új tünetről beszélt a delta variánssal kapcsolatban. Kifejtette, a szem- és kötőhártya-gyulladás tipikus tünete a vírus ezen variánsának. A járvány terjedési sebességének lassításáért

újra bevezetné az üzletekben, az irodákban és a tömegközlekedésen a maszkhasználatot.

(Portfolio nyomán)

Valódi Hírek