Fidelitaszosok szavaznak szervezetten Márki-Zay Péterre, hogy az szétverje az ellenzéki összefogást?

Egyre több a gyanús jel.

Több budapesti szavazósátorból is egybehangzóan olyan információk jutottak el a Nyugati Fényhez, hogy szervezetten, jellemzően 6-8 fős csoportokban érkeznek fiatalok Márki-Zay Péterre, a jobboldali jelöltre szavazni a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulójában.

Tőlünk függetlenül ugyanerről számolt be valaki Somogyi Zoltán politikai elemző legfrissebb posztja alatt.

.

Korábban Márki-Zay Péter pont a baloldali riválisát, Dobrev Klárát vádolta meg azzal, hogy őt segítené a Fidesz az előválasztáson, ez azonban nyilvánvaló blődli, hiszen a Fidesznek a legkevésbé sem érdeke, hogy a kemény elszámoltatásra, az Európai Ügyészséghez való csatlakozásra, és az orbáni alaptörvény akár feles többséggel való lebontására készülő Dobrevet támogassa.

Racionálisan végiggondolva azonban több oka is lehet Orbánéknak arra, hogy a jobboldali Márki-Zay Pétert segítsék előválasztási győzelemhez.

Az egyik az, amiről éppen ma beszélt Bruck Gábor marketingszakember: Márki-Zay elmúlt hetekbeli ámokfutása alatt vérig sértette a jobbikosokat, a DK-sokat, a karácsonyistákat, lényegében az ellenzéki szavazók kétharmadát, ezzzel rengeteget ártott az ellenzéki összefogásnak.

Egy minapi videójában kifejtette azt is, hogy győzelme esetén leszámolásra készül Gyurcsány Ferenccel, a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjével.

Elég világosan látszik, hogy egy ilyen habitusú emberrel nem lesz ellenzéki egység, csak állandó háborúskodás és belső harc.

A Fidesznek pedig pont az az érdeke, hogy szétbomlassza a nehezen megteremtett ellenzéki egységet, és ehhez Márki-Zay tűnik a legalkalmasabb személynek a számukra: ő az, aki önként, szent meggyőződésből elvégzi nekik ezt a munkát.

Ezek után nem is annyira meglepő, miért segíthetik fidelitaszosok akár a szavazatukkal is Márki-Zay győzelmét.

Egy biztos: nagyon szoros lesz a második forduló végeredménye, és ha most nem megy el minden baloldali ember szavazni, akkor 12 év jobboldali kormányzás után könnyen újra egy jobboldali miniszterelnökünk lehet, jobboldali adópolitikával, jobboldali kultúrpolitikával, jobboldali családpolitikával, jobboldali szociálpolitikával.

 

Valódi Hírek