Megmutatta az OEVB, hogy fog kinézni a szavazólap, amelyről lehúzták Karácsony Gergelyt

Kisatírozzák Karácsony nevét és a jelölő pártot a szavazólapról.

Miután egy hét huzavona és alkudozás után pénteken szétrobbant a Karácsony-koalíció azzal, hogy Budapest főpolgármestere visszalépett a jobboldali Márki-Zay Péter javára a miniszterelnök-jelöltségi versenyből, az Országos Előválasztási Bizottság megmutatta, hogy fog kinézni a szavazólap a második fordulóban.

Mint írják, az OEVB még a hét elején küldte el a nyomdába szavazólapokat, így azokon szerepel a visszalépett jelölt neve is, ezért a Bizottság döntése alapján

Karácsony Gergely nevét ki kell róla húzni, mivel visszalépett jelöltre érvényesen nem lehet szavazni.

Az OEVB ezért azt javasolta az OEVI számára, hogy a szavazat leadására szolgáló rubrikát ki kell satírozni és a jelölt nevét, valamint a jelölő szervezeteit tartalmazó sort a bal alsó saroktól a jobb felső sarokig tartó vonallal át kell húzni.

A szavazólap többi részét viszont érintetlenül kell hagyni.

„A szavazóbiztosok csak olyan szavazólapot adhatnak át a választóknak, melyeken a fenti módosításokat elvégezték. Ha egy szavazó nem ilyen szavazólapot kap a szavazóbiztostól, akkor azt adja vissza a szavazóbiztosnak és kérje meg, hogy törölje róla Karácsony Gergely sorát és szavazási rubrikáját.

Amennyiben a szavazólapon az előbbieken túl bármilyen egyéb módosítást tapasztalna, kérjen új szavazólapot”

– közölte az OEVB, amely arra kérte a választókat, legyenek figyelmesek, hiszen az önkéntes szavazóbiztosok óhatatlanul követhetnek el hibákat a több százezer szavazólap kiadása során.

Az előválasztás második fordulója október 10-én, vasárnap kezdődik és hét napig lehet majd voksolni az egyetlen versenyben maradt baloldali jelöltre, Dobrev Klárára, illetve a jobboldali Márki-Zay Péterre. A szavazás részleteiről itt írtunk bővebben.

Valódi Hírek