Márki-Zay december óta zaklatja Jakabot azzal, hogy lépjen vissza a javára

A Jobbik elnöke nem bomlasztja az összefogást, szerinte az a legfontosabb, hogy most összetartsanak.

Az Indexnek adott interjút Jakab Péter, amelyben a többi közt az előválasztás eredményéről, feszültségeiről, és pártja második fordulós szerepéről is kérdezték. Kiderült, mivel zaklatja Márki-Zay Péter már 9 hónapja.

Jakab arra a kérdésre, hogy Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely, vagy Dobrev Klára megkereste-e őt azzal, hogy támogassa valamelyiküket a második fordulóban, azt válaszolta, nem, viszont

Márki-Zay már decemberben arra kérte, lépjen vissza a javára.

„Azóta folyamatosan üzenget hol így, hol úgy, hogy mégis támogassam. A többiek ezzel nem zaklattak soha”

– mondta Jakab, hozzátéve, hogy biztosan amellé áll be pártjával, aki győzni fog.

Elmondta azt is, hogy a második fordulóban a szervezést mind aktivistákkal, mind pénzzel segítik. Arra a kérdésre, hogy milyen területen dolgozna az új kormányban, ha nyernének 2022-ben, a következő korrekt választ adta:

„Először várjuk meg, ki lesz a közös miniszterelnök-jelölt. A terveimet először vele akarom majd megosztani. Most az a legfontosabb, hogy maradjunk együtt, mi ellenzékiek,

tartsuk a sort, és győzzük le a rezsimet.”

Jakab arról is beszélt, hogy az első fordulóban arra ment rá, hogy növelje az ellenzékiek táborát az összellenzékben, és emiatt a negyedik hellyel fizetett.

Szerinte ez jó áldozat, mert mint fogalmazott, az ország mindig akkor fejlődött, amikor a vezetők képesek voltak áldozatokat hozni. A teljes interjút ITT tudod elolvasni.

Kapcsolódó cikkünk: Bréking: Jakab Péter kemény választ adott az őt utasítgató Fekete-Győrnek

Valódi Hírek