Négy hónap késéssel kapta meg a kártérítést a lúgos orvos áldozata, még neki kellett futni a pénze után

Nyolc éve húzódó ügy végére került pont.

15 nap helyett több mint négy hónap után kapta meg a lúgos orvos áldozata, Renner Erika a neki kártérítésként megítélt 25 millió forint, illetve a félmillió forintos perköltség — írta meg szerdán a Telex.

Az ügyben a Fővárosi Ítélőtábla június elsején hagyta helyben az ítéletet, a pénzt június 27-éig kellett volna megkapnia Rennernek.

A pénzt azonban a lúgos orvos apja nem a nőnek utalta, hanem

a végrehajtónak.

Ezután még Renner Erikának kellett futnia a pénzéért. A Telexnek azt mondta erről: nem érez elégtételt, a pénz ugyanis járt neki.

Beszélt arról is, hogy érezte magát az eljárás alatt: szerinte gyakran csak ide-oda lökdösték a rendszerben, pedig a hasonló eljárásoknak akadálytalanul kellene haladniuk.

„Ugyan súlyos fizikai sérüléseket szenvedtem, de a hatósági eljárások alatt szerintem sokkal jobban sérültem.

Abban mentem igazán tönkre”

— fogalmazott.

Bene Krisztiánt, a Budai Irgalmasrendi Kórház volt kórházigazgatóját összesen hatszor ítélték el.

Mint ismert, 2013-ban támadta meg Bene a nőt otthonában, és maró lúggal öntötte le a nő nemi szervét és annak környékét.

A bíróság 2018-ban ítélte 11 év szabadságvesztésre Bene Krisztiánt. 2017-ben Renner Erika kártérítési pert indított támadója ellen, a polgári peres ügyet viszont érdemben csak 2018 decemberében kezdték el tárgyalni.

A kártérítési perben a bíró hét évvel a támadás után azt kérte Renner Erikától, hogy újra vesse alá magát nőgyógyászati és pszichológiai vizsgálatoknak.

A vizsgálatok szerint Renner Erikánál többszöri műtéti beavatkozás és a további kezelések sem tudják visszaállítani a nemi szerv eredeti állapotát.

A szakvélemény szerint Renner az elmúlt években

intézményi abúzus áldozata is lett

azáltal, hogy az elhúzódó bírósági tárgyalások során főleg férfiak előtt kellett vizeletürítési, menstruációs problémáiról, nemi szervének állapotáról és megváltozott sze×uális életéről kellett beszélnie.

A kártérítési ügyben Bene, ami ellen csak lehetett, fellebbezett.

Valódi Hírek