Nem áll le a szadista lúgos orvos: Megfellebbezte a tavalyi ítéletet

Alkotmányjogi panasszal élt.

Fellebbez az Alkotmánybíróságnál a lúgos orvos a Kúria legutóbbi határozata miatt — írta meg a Tehetsz róla, nem tehetsz ellene Alapítvány a Facebook-oldalán.

Mint az ismeretes, Bene Krisztián elkábította, majd maró lúggal leöntötte Renner Erika nemi szervét, majd magára hagyta a nőt, ezért 2018-ban, öt évvel a bűncselekmény elkövetése után ítélték jogerősen 11 évre életveszélyt okozó testi sértés, személyi szabadság megsértése, magánlaksértés és más vétségek miatt.

2019-ben alkotmányjogi panasszal élt, arra hivatkozva, hogy – egy időközi törvénymódosítás miatt – sérültek a jogorvoslati lehetőségei.

Az új büntetőeljárási törvény aközben lépett hatályba, hogy a Kúria épp az ő ügyét tárgyalta, és eszerint a Kúria többé már nem foglalkozhatott a korábban másodfokon megállapított minősítéssel, csak magával a büntetéssel — ebbe kapaszkodott az elítélt, írják a Tehetsz róla, nem tehetsz ellene oldalán.

Az AB akkor részben igazat is adott neki, végül 2020 nyarán kimondták, hogy vége az ügynek, Bene a börtönben marad.

Most azonban újra alkotmányjogi panasszal élt a Kúria tavaly nyári döntése miatt.

„Ügyvédjével, Kadlót Erzsébettel leöntötték mindezt egy alkotmányos mázzal, hogy ti. a Kúria részletes, alapos indoklásának elmaradásával sérültek az ő tisztességes eljáráshoz való alapvető jogai.” — írják az oldalon.

A teljes bejegyzést itt tudod elolvasni:

 

Valódi Hírek