Jogerős ítéletet hozott a Fővárosi Ítélőtábla a lúgos orvos ügyében: Több tízmilliót kell fizetnie Renner Erikának

Bene Krisztiánnak 15 napja van arra, hogy kifizesse a 25 millió forintos kártérítést.

Helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla a lúgos orvos áldozatának kártérítési ügyében született elsőfokú ítéletet.

Bene Krisztiánnak 15 napja lesz arra, hogy 25 millió forintot fizessen Renner Erikának

– írja a Telex.

Renner Erika a lapnak adott ítélettel kapcsolatos nyilatkozatában elmondta:

„Nyolc és fél év után nem nekem kellett megint bizonygatni, hogy ez tényleg megtörtént velem. Nyolc és fél év után végre valaki leírta az igazságot”.

A kártérítés mellett a jogerős büntetését töltő férfinak kell állnia a közel 500 ezer forintos perköltséget és a 2 millió forintos fellebbezési illetéket is.

Mint ismert, 2013-ban a nőt volt barátja, a Budai Irgalmasrendi Kórház akkori igazgatója támadta meg otthonában, és maró lúggal öntötte le a nő nemi szervét és annak környékét.

A bíróság 2018-ban ítélte 11 év szabadságvesztésre Bene Krisztiánt. 2017-ben Renner Erika kártérítési pert indított támadója ellen, a polgári peres ügyet viszont érdemben csak 2018 decemberében kezdték el tárgyalni.

A kártérítési perben a bíró hét évvel a támadás után azt kérte Renner Erikától, hogy újra vesse alá magát nőgyógyászati és pszichológiai vizsgálatoknak.

A vizsgálatok szerint Renner Erikánál többszöri műtéti beavatkozás és a további kezelések sem tudják visszaállítani a nemi szerv eredeti állapotát.

A szakvélemény szerint Renner az elmúlt években

intézményi abúzus áldozata is lett

azáltal, hogy az elhúzódó bírósági tárgyalások során főleg férfiak előtt kellett vizeletürítési, menstruációs problémáiról, nemi szervének állapotáról és megváltozott szexuális életéről kellett beszélnie.

A kártérítés ügyben Bene, ami ellene csak lehetett fellebbezett, a bíróság azonbban most az elsőfokú ítélet elleni fellebbezését elutasította.

(Telex nyomán)

Valódi Hírek