Márki-Zay: „Lehet, hogy a DK-val nehéz, de a DK nélkül nem lehet Orbánt leváltani”

Az már eldőlt, nem lesz a szavazólapon egymás mellett Karácsony és Márki-Zay neve.

„Ha Karácsonyt nem tudom meggyőzni arról, hogy visszalépjen, majd megteszem én” – mondta Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje az ATV Egyenes beszéd című műsorában kedd este.

A politikus szerint nem csinálnak hiúsági kérdést ebből, de a kutatási adatok alapján fognak mérlegelni, és azok alapján hozzák meg a döntést.

Abban igazat adott Karácsony Gergelynek, ha ő lép vissza Márki-Zay javára, akkor a szavazóinak nagyobb része voksol majd Dobrev Klárára, mintha Márki-Zay lép vissza Karácsony javára.

Dobrev Kláráról azt mondta,

Dobrev sikere megkérdőjelezhetetlen, ugyanakkor a 2010 előtti katasztrofális eredmények, amelyek kétharmadot adtak akkor a Fidesznek, és a rengeteg milliárd, amit a Fidesz Gyurcsány lejártatására költött,

pont Dobrev Klárát teszik a legkevésbé esélyesnek Orbán Viktorral szemben.”

Márki-Zay szerint ő a legesélyesebb arra, hogy Orbánt leváltsák. Amikor a műsorvezető felidézte tőle, hogy azt mondta, Dobrev Klárával nem lehet leváltani Orbán, tagadta, hogy mondott volna ilyet. Majd hozzátette, hogy

néha kicsúszik az ember száján olyan a vitában, amit nem úgy gondol, aztán elnézést kért.

Leszögezte: a választáshoz szövetségesek kellenek, és lehet,

a DK-val nehéz, de nélküle nem lehet leváltani Orbánt.

Kedden elutasította az Országos Előválasztási Bizottság Karácsony Gergely és Marki-Zay Péter neve egymás mellett szerepeljen az előválasztás második fordulójában használt szavazólapon.

 

Valódi Hírek