FRISS: Kiderül, marad-e a Momentum elnöke Fekete-Győr András

Nem sikerült demonstrálnia a kormányzóképességet.

Bizalmi szavazást kezdeményezett maga ellen Fekete-Győr András, miután 3 százalékkal utolsó lett a miniszterelnök-jelöltek versenyében az előválasztáson.

A Momentum elnöke kedden, a Facebookon jelentette be a hírt.

Fekete-Győr korábban a Spirit FM-nek úgy nyilatkozott az első forduló után: pártja “királycsináló” szerepre készül a második fordulóban, ennek nem titkolt célja Dobrev Klára visszaszorítása.

Szerinte a közös listán egynegyed részt kellene a Momentumnak kapnia.

“Van három nagyobb bárt, meg több kisebb – Párbeszéd, MSZP, LMP-, amelyek felsorakoztak Karácsony Gergely mögé. A fair az lenne, ha e mentén mindenki egynegyed-egynegyed részt kapna a listán.”

A kezdeményezett bizalmi szavazásról azt írta:

„Vállalom a felelősséget; bizalmi szavazást kezdeményeztem.

A médiában az előválasztási eredmények tükrében megindult a találgatás arról, hogy le fogok-e mondani a pártelnöki tisztségemről. A találgatások nem vezetnek sehova, ezért leírom nektek, hogy mi a helyzet.

Mindenekelőtt hadd köszönjem meg annak a közel 130 ezer embernek, aki országszerte a Momentum Mozgalom új arcaira szavazott az előválasztáson.

A DK után a Momentum kapta a legtöbb szavazatot. Ennek köszönhetően Debrecentől Szegeden és Kecskeméten át Budafok-Tétényig és Zuglóig bezárólag 15 momentumos politikus vághat majd neki összellenzéki jelöltként a Fidesz legyőzésének. Büszkék vagyunk rájuk!

A Momentum úgy döntött tavaly, hogy az előválasztáson ne csak parlamenti képviselőjelöltekkel, hanem egy saját miniszterelnökjelölttel is képviselve legyen az új politikai generáció.

Azért, hogy a Momentum programja, értékrendje, világképe is megjelenjen a palettán. Sajnos

nem sikerült demonstrálnom a kormányzóképességet,

és nem sikerült esélyes jelöltté válnom az első forduló végéig.

A kampányban elkövetett hibáimból rengeteget tanultam már eddig is és fogok tanulni a későbbiekben is. Hálás vagyok a közösségemnek, hogy engedtek tanulni. A legtöbb választói visszajelzés a fiatalságomra és a kormányzati tapasztalat hiányára irányult.

Mindkettő jogos és mindkettő igaz. Nemcsak ezt a visszajelzést köszönöm, hanem annak a 21 ezer embernek a megerősítést is, akik viszont mindennek ellenére rám szavaztak.

A politikában a felelősség vállalása egy nagyon fontos, sajnos a magyar politika világában alig-alig teljesülő kívánalom. A miniszterelnök-jelölti végeredményért mindenekelőtt

én vagyok a felelős.

Ezért 24 órával a véglegesített eredmények után, múlt hét péntek este bizalmi szavazást kezdeményeztem a Momentum Küldöttgyűlésénél a személyemet illetően.

A megbízatásom tavaly nyáron kezdődött, és jövő nyárig tart. Azzal bíztak meg a tagtársaim, hogy 2022-ben vezessem az Országgyűlésbe, majd kormányra a Momentumot.

A tagságot képviselő küldöttek tudják legjobban eldönteni azt, hogy velem szeretnék-e befejezni ezt a ciklust, vagy valaki mással. Bárhogyan is alakul a vita és a voksolás a bizalmi szavazáson, rám nemcsak a Momentum, de az összefogás szövetsége is mindenben számíthat majd.”

Valódi Hírek