Fekete-Győr szerint a listás helyek egynegyedét a Momentumnak kellene megkapnia

Karácsonyék pozíciókat osztogatnak egymás között, Fekete-Győr a listás helyekről alkudozna.

A miniszterelnök-jelölti előválasztáson 3 százalékos eredménnyel végző Fekete-Győr András volt Spirit FM Ceglédi kérdezi műsorának vendége.

A Momentum elnöke elmondta: pártja “királycsináló” szerepre készül a második fordulóban, ennek nem titkolt célja Dobrev Klára visszaszorítása. Fekete-Győr András szerint erre azért van szükség, mert „Dobrev Klára vezetésével nem tud az ellenzék 2022-ben győzni”.

“A királycsináló szerepet azért mondtam, mert mind Márki-Zay Péter, mind Karácsony Gergely egyből megkeresett bennünket, hogy üljünk le beszélgetni. Mit tud adni a Momentum? Egy erős közösséget, egy szervezett politikai gépezetet, akik be tudnak állni egy jelölt mögé”

– mondta Fekete-Győr.

Arra a kérdésre, hogy mi alapján fognak dönteni, azt mondta, hogy meg kell várni a végeredményt, de elsősorban a saját közösségükben kell eldönteni, hogy a Momentum kihez tudja adni a támogatását, ezt néhány napon belül le kell zongorázni.

A közös lista első öt jelöltje kapcsán Fekete-Győr András elárulta, nem támogatja, hogy a pártelnökök szerepeljenek ott. Szerinte az rendben van, hogy Gyurcsány Ferenc befutó helyen van a listán, de ne a top 5-ben, hanem a top 20-ban legyen.

A második forduló után az ellenzéknek véglegesíteni kell a közös kormányprogramot, a közös listát pedig ebben az évben le kell fixálni úgy, hogy ez minden pártnak méltányos legyen – vélte a Momentumos politikus.

Fekete-Győr András szerint a közös listán egynegyed részt kellene a Momentumnak kapnia.

“Van három nagyobb bárt, meg több kisebb – Párbeszéd, MSZP, LMP-, amelyek felsorakoztak Karácsony Gergely mögé. A fair az lenne, ha e mentén mindenki egynegyed-egynegyed részt kapna a listán.”

– spekulált a Momentum elnöke.

(atv.hu nyomán)

Valódi Hírek