Márki-Zay már azzal hergel Jakab Péter ellen, hogy az szerinte összeállt Dobrev Klárával

Pedig a Jobbik elnöke csak tartotta magát az etikai kódexhez, és nem csatlakozott Karácsonyék Dobrev-ellenes hecckampányához.

Egészen szürreális módon kiforgatva magyarázza a helyzetet a Válasz Online nevű jobboldali weblapnak adott interjújában Márki-Zay Péter, a miniszterelnök-jelölti előválasztás harmadik helyezettje.

A lap biciklizés közben érte utol telefonon Márki-Zayt, aki arra a kérdésre, hogy a dühét vezeti-e le a sportolással, azt mondta:

„Jakab Péter miatt most tényleg van mit levezetni, vagy mondjuk úgy: nem vagyok boldog attól, hogy beállt Dobrev Klára mögé.”

Mint ismert: a valóság ezzel szemben az, hogy Jakab egyedüliként a férfi jelöltek közül tartotta magát az ellenzéki összefogás szellemiségéhez, és nem állt be a Dobrev Klárát pocskondiázó alkalmi Karácsony–Márki-Zay–Fekete-Győr koalícióba. Ehelyett világossá tette, hogy a Jobbik azt fogja támogatni, akit az emberek megválasztanak, és felszólította az etikai kódexet felrúgó versenytársait, hogy ne egymás ellen kampányoljanak.

Márki-Zay az interjúban is folytatta Dobrev Klára lejáratását, ezúttal úgy fogalmazott:

„Orbán Viktor nagyjából hátra is dőlhetne” ha Dobrev Klára lenne az ellenzék közös jelöltje.

Márki-Zay elmondta azt is, hogy legkésőbb csütörtök-péntekre létrejön az alku közte és a második helyezett Karácsony Gergely között arról, hogy milyen felállásban próbálják meg legyőzni Dobrev Klárát a második fordulóban.

Kapcsolódó cikkeink:

Harsány Dobrev-gyűlölet és mellbevágó személyi kultusz a vasárnapi Márki-Zay-szeánszon

.

FRISS: Jakab Péter elmondta, kit támogat a Jobbik a második fordulóban

.

Valódi Hírek