Harsány Dobrev-gyűlölet és mellbevágó személyi kultusz a vasárnapi Márki-Zay-szeánszon

„Emzépé! Emzépé!” – skandálták a rajongók, akik Dobrev Klára nevének említésekor többször is fújoltak.

Ha valakinek lettek volna még kétségei, hogy az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közül Márki-Zay Péternek vannak a legszektásabb rajongói, az a vasárnapi, Fővám téri rendezvény után eloszlathatja ezeket: tényleg neki vannak.

A 15:00 órakor kezdődő és 2,5 órásra nyúlt eseményen bő tucatnyi felszólaló előzte meg a délután főattrakcióját. Volt itt könnyes szemű nénike, aki lényegében a szerelmes levelét olvasta fel Márki-Zay Péterhez, valaki a bibliai Péter apostolhoz („kőszikla”) hasonlította Márki-Zayt, a tömeg a főpap nevének rövidítését („Emzépé! Emzépé!”) skandálta, egyszóval felvonultatták a személyi kultusznak azt a széles tárházát, amelynek a töredéke miatt is keresztre feszítene egy másik jelöltet a liberális média.

Ám a szektaépítésnek a politikai tankönyvek szerint a rajongás mellett fontos építőköve a közös ellenségkép felmutatása is. A rendezvényen legalább hússzor hangzott el a démonizált Dobrev Klára neve, akiről a legfantáziadúsabb módokon, agymosásba hajló módszerekkel sulykolták, hogy „nem tudná megverni Orbán Viktort”.

Az első helyet ebben a versenyszámban maga Márki-Zay Péter érdemli, aki a szónoklata egy pontján azt mondta:

„Ha megjelenik Dobrev Klára, akkor az emberek az ellenkező irányba kezdenek futni”

Az MZP-szekta főpapja egyébként igyekezett elhessegetni a vádat, hogy a Dobrev elleni szervezkedésben önhittség vagy hataloméhség motiválná őket Karácsonnyal (ezt jó szokszor elmondta, úgyhogy biztosan így van).

Márki-Zay arra biztatta a rajongóit, hogy a következő napokban győzzék meg Karácsonyt, hogy lépjen vissza a javára (hiszen természetesen ő tudná a leginkább megverni Orbán Viktort), de arról is biztosította őket, hogy ha ez nem sikerül, akkor Dobrev Klára győzelmének megakadályozása érdekében az utolsó pillanatban akár ő is hajlandó visszalépni.

Márkitól megkapta a magáét Jakab Péter is, amiért a Jobbik elnöke nem volt hajlandó részt venni a Dobrev elleni áskálódásban, sőt arra szólította fel a jelölteket, hogy egymás legyőzése helyett Orbán Viktor legyőzésére koncentráljanak.

Márki-Zay ennek ellenére úgy spekulál, hogy a Jobbik és a Momentum szavazóit ő tudná megnyerni, ezért neki van nagyobb esélye Dobrev Klára legyőzésére a második fordulóban.

Itt a videó a teljes Dobrev-ellenes szeánszról:


.

Valódi Hírek