Kálomista kiborult: Mérhetetlen cenzúra sújtja az őszödi heccfilmet szerinte

Kálomista Gábor szerint politikai alapon akarják ellehetetleníteni a filmvetítést.

„Ideológiai alapon tiltja a főváros vezetése az őszödi beszédet követő eseményeket feldolgozó film vetítését” – erről beszélt Kálomista Gábor, az Elkxrtuk című film producere a Hír TV Bayer Show című műsorában.

Az őszödi beszédre felhúzott politikai krimi Kálomista szerint ugyanis a Hollywoodi produkciókhoz képest jóval kisebb lehetőséget kap a mozihálózatoktól, és „kegyetlen harcban vannak” azért, hogy a filmet több moziban is játszhassák.

Kálomista szerint

politikai alapon akarják ellehetetleníteni a filmvetítést, ugyanis a főváros és a Budapest Film Zrt. is akadályozza a megjelenést.

„Ezt a filmet elérhetővé kell tenni. Ugyanúgy mint a James Bond-filmet, ugyanúgy mint a Dűnét, ugyanúgy mint a Venomot. Mert ugye azzal fenyegetnek, hogy mi ezzel a kis magyar filmmel kilökdössük a hollywoodi szuperprodukciókat a moziból. Úgy, hogy a Corvin mozi egy vetítést ígért egy nap.

Ezzel mi komoly károkat ejtünk Hollywood habzó testén és el fogom süllyeszteni az egész amerikai filmgyártást az Elkúrtukkal”

– mondta cinikusan Kálomista, aki szerint a főváros vezetősége „ideológiai alapon megtiltotta”, hogy a mozik vetítsék a filmet.

A producer szerint a fővárosi tulajdonban lévő Budapest Film Zrt. mozijai közül csak a Corvinban játszák majd a filmet, míg a művész mozikban nem.

Kálomista ugyanakkor azt nem említette, hogy a Cinema City-vel már megegyeztek a filmvetítésről, a mozihálózat marketing igazgatója, Budai Andrea ugyanis pénteken közölte, október 21-től Magyarország legnagyobb multiplexhálózatának minden mozija vetíteni fogja a filmet.

A producer emellett arról is beszélt, szerinte Magyarországon ma „létezik egy olyan erő, amely megmondja, hogy milyen időpontban játszhatnak egy filmet”, és emiatt a nézőket is „átverik” a mozihálózatok.

Kálomista ezért a műsorban arra a biztatta az embereket, hogy vegyék meg a maradék jegyeket az október 21-i Corvin mozis vetítésre, hogy megmutassák: „ez a film egy komoly összetartó erő”.

„Hogy nem tűrjük ezt a mérhetetlen baloldali cenzúrát, ezt a mérhetetlen baloldali diktatúrát, amelyet Budapest főváros művel. Még a moziban se”

– mondta Kálomista.

Liszka Tamás, a Budapest Film Zrt. vezérigazgatója egyébként szeptember 21-én egy interjúban arról beszélt, egyáltalán nem lehetetlenítik el Kálomista filmjét, hanem éppen az ellenkezőjéről van szó: mivel széles hazai nézőréteghez szól, így az éppen erre szolgáló mozikban tervezik indítani, legalább napi egy előadással.

„Lehet, hogy október folyamán olyan érdeklődés lesz, hogy majd át kell terveznünk a további heteket, de ez szakmai kérdés, és

becsszóra nem Karácsony Gergely írja a moziműsorunkat.

Akár hiszi ezt Kálomista, akár nem. Nagyon sok magyar film mutatkozik be, sorakoznak a fesztiválok, rendezvények. Tudtuk, hogy az ősz sűrű lesz, de még annál is sűrűbb lett”

– mondta korábban a vezérigazgató.

(Hír Tv nyomán)

Valódi Hírek