Kiderült: Miközben Kálomista a sajtóban hisztizett, a háttérben megegyezett a Cinema Cityvel az őszödi heccfilm vetítéséről

A multiplexek is vetíteni fogják a filmet.

A Cinema City mozihálózat már múlt héten megállapodott Kálomista Gábor filmforgalmazó cégével, a Megafilmmel arról, hogy október 21-től Magyarország legnagyobb multiplexhálózatának minden mozija vetíteni fogja az őszödi beszédre felhúzott Elkxrtuk című filmet

– tudta meg a Népszava a mozihálózat marketing és PR igazgatójától, Buda Andreától.

Ennek ellenére Kálomista múlt héten az Indexnek adott interjújában még arról beszélt, fogalma sincs, hogy jut el a mozikba a politikai heccfilm, mivel a Budapest Film nem akarja játszani a mozikban, azt csak a Corvin moziban mutatják be.

A producer egyenesen úgy fogalmazott, politikai okokból akarják „elhallgatni” a filmet, a helyzet mögött Gyurcsány Ferencet befolyását látta, és arról is beszélt, hogy Karácsony Gergely főpolgármester ki akarja tiltani a filmet Budapestről.

Ehhez képest a Népszava szerint

Kálomista arról már nem nyilatkozott a sajtóban, hogy mindeközben megegyeztek a Cinema Cityvel a film vetítéséről.

A lap szerint a producer korábban „súrolta az igazságot” azzal a kijelentésével, hogy „nem nagyon volt még olyan, hogy több mint három héttel előtte egy filmre jegyet áruljanak”. A mozikban ugyanis még a hollywoodi kasszasikerekre is csak egy, maximum két héttel korábban lehet elővételben jegyet venni.

 

Valódi Hírek