HVG: Nem engedték be a fotósokat a vadászati kiállítás megnyitójára

Egy ellenzéki politikus molinóját pedig azonnal eltávolították a Hungexpo kerítéséről.

Szombaton nyitották meg a budapesti Hungexpon a húsznapos „Egy a természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítást. A hvg.hu helyszíni tudósítása alapján azonban a milliárdokat felemésztő vadászai kiállítás megnyitójára fotósokat nem engedtek be, sőt,

az akkreditációt kapott fotóriportereknek is megtiltották, hogy a megnyitó alatt dolgozzanak.

Ők csak később, a nyitóbeszédek után kezdhettek el dolgozni, és voltak külföldi stábok is, akik így nem jutottak be a rendezvény megnyitójára.

A lap azt írja, Dorosz Dávid, a Párbeszéd politikusa egy Semjén Zsoltot lelőtt szarvassal ábrázoló molinót függesztett ki a Hungexpo kerítésére.

A molinót, amelyen a Kevesek hobbija – Sokak nyomora – Te döntöd el, melyik a fontosabb! felirat, illetve az Előválasztás ’21 szeptember 18-28 felirat volt olvasható a Valton Security emberei szinte azonnal eltávolították, mondván, a kerítés magánterület.

A közmédia munkatársai ugyanakkor gond nélkül bejutottak az eseményre. Az MTI tájékoztatása szerint a kiállítást a vadászok védőszentjére emlékező Szent Hubertus-misével nyitották meg.

A mise után felavatták

a szarvasagancsokból készült, bőgő szarvasbikát ábrázoló Totem szobrot, amely a kiállítás központi helyszínén, a bejáratnál fogadja a látogatókat.

A hétvége kiemelt rendezvényeként kutyás és lovasprogramokat, solymász- és íjászbemutatót, vadászkürt-bajnokságot tartanak, délutánonként pedig koncerteket szerveznek.

A hétvégén a főváros mellett lesznek programok Keszthelyen, Hatvanban, Gödöllőn és Vásárosnaményban is – írja az MTI.

(hvg.hu/mti nyomán)

Valódi Hírek